Sport

Lihaug om legende-møte: - Noen vil nok tenke at jeg er gal. Sikkert dum også.

Tim-Robin Lihaug fra Sotra møter tysk legende i Berlin.

TØFF MOTSTAND: Tim-Robin Lihaug bokser igjen 16. juli, mot tyske Arthur Abraham.
  • Mads Bøyum

Lihaug går i ringen igjen 16. juli. Da venter hans suverent mest meritterte motstander til nå: tyske Arthur Abraham, den tidligere verdensmesteren som bare bærer tilnavnet «King Arthur».

Det var VG som først omtalte storkampen.

I en epost til BT uttaler Lihaug:

— Arthur er en av de aller første boksere jeg fikk et forhold til da jeg startet med boksing. Han var tross alt verdensmester da jeg startet å bokse. Så det er en fyr jeg har stor respekt for.

- Fullt mulig å slå ham

I november i fjor sparret de to sammen. Her kan du lese saken fra det møtet.

Kampen vil gå i supermellomvekt. Der har Abraham gått på flere tap, mens han er ubeseiret i klassen under. I løpet av karrierens 49 proffkamper, har Abraham tapt bare fem ganger.

— Jeg tror det er fullt mulig å slå ham, og jeg hadde aldri sagt ja til denne kampen hvis jeg ikke trodde jeg kunne vinne. Jeg går inn i denne kampen med stor tro på meg selv, skriver Lihaug.

For et par måneder siden snudde Lihaug opp-ned på hverdagen sin. Les om det her.

Motstanderen uttaler i en pressemelding gjennom begge boksernes promotorselskap, Team Sauerland, at han ikke vil la noen stå i veien for å bli verdensmester igjen.

— Lihaug er en god, ung fighter, men han vil lære på den harde måten hva som skal til for å nå toppen, uttaler Abraham.

Nytt apparat

Kampen går i Max Schmeling Halle i Berlin. Den blir Lihaugs første etter bruddet med hovedtrener Ulf Johansen og Ole Klemetsen. Nå er i stedet Klemetsens gamle rival fra ringen, Thomas Hansvoll, hentet inn på trenersiden hos Lihaug, mens den bergensbosatte briten Trevor Ambrose har hovedansvaret.

Hansvoll, rett nok programforpliktet til å si det, mener Lihaug har gode sjanser i den kommende kampen.

— Jeg mener at Abraham er moden for å plukkes nå. Jeg har sett alle kampene hans, og han har ikke hatt den største utviklingen de siste fem årene for å si det mildt. På meg virker det som om han er dritt lei boksing, og den siste kampen hans viste det veldig. Han så umotivert ut, sier Hansvoll til VG.

Selv innser Lihaug at han er en klarere underdog enn kanskje noen gang før i karrieren.

— Noen vil nok tenke at jeg er gal, noen sikkert at jeg er dum også… Det blir nok også noen som vil tenke at jeg er modig og tøff. Så er det nok veldig få som tror jeg kan klare dette, skriver Lihaug til BT.

Tim-Robin Lihaug har vunnet 15 av sine 16 første proffkamper.

Les mer om

  1. Boksing