Sport

Svensk skistjerne i stygg krasj: - Resultatene er nedslående

Anna Holmlund har større skader enn først antatt.

Anna Holmlund tok bronse i Sotsji-OL i 2014.
  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Den svenske skicrosstjernen Anna Holmlund mistet balansen og krasjet i bakken med hodet først under trening i Italia mandag. Ifølge Joar Båtelson, sportssjef for det svensk/norske landslaget, klarte hun ikke å ta seg for i fallet.

Holmlund ble ført til sykehuset i Bolzano med helikopter. Etter operasjon ble hun lagt i kunstig koma.

– Mer omfattende enn antatt

I en ny pressemelding fra det svenske skiforbundet sier landslagslegen at tilstanden fortsatt er kritisk, og at skadene er mer omfattende enn de først antok.

Les også

Svensk skicrosstjerne bevisstløs etter stygt fall på trening

– Anna ligger fortsatt i kunstig koma på intensivavdelingen. Hun er undersøkt av en kjevekirurg og øyelege for sine ansiktsskader. Tirsdag ble det gjort flere undersøkelser av hjernen, og resultatet er dessverre nedslående. Skader man ikke har sett på tidligere undersøkelser viser seg å være utbredt, sier Jakob Swanberg, landslagslege.

Til Expressen sier han at det enten er blødninger som er blitt større, eller skader på hjernen som har begynt å hovne opp. Av hensynet til de pårørende vil ikke legen gå spesifikt inn på hva slags skader Holmlund har.

Holmlund er fra den svenske byen Sundsvall i Nord-Sverige, og familien reiste ned til Italia samme dag som ulykken.

– Jeg og Margareta er ved Annas side hele tiden og vi kjenner oss veldig trygge med de fantastiske sykehusansatte her, sier faren Lars Holmlund til SVT Sport.

Det svenske og det norske landslaget i skicross slo seg sammen før sesongen. Den norske skicrossutøveren Marte Høie Gjefsen trener, reiser og konkurrerer med Holmlund og de andre svenske utøverne.

– Sel vom det er renn i dag som krever fullt fokus og konsentrasjon, er selvfølgelig tankene våre hos vår lagkamerat og venn Anna, sier Gjefsen til Adresseavisen.

Les også

Marte er et av Norges OL-håp. Nå er hun tatt inn på Sveriges landslag

– Har overrasket oss før

Han vil ikke gi noen prognose for tilstanden, men sier at slike skader bruker å gi betydelige mén i etterkant. De har begynt å gi medisiner så hun kommer ut av det kunstige komaet for å se hvordan hun reagerer. Dersom kroppen reagerer positivt vil de gradvis føre henne tilbake til bevissthet.

– Anne er ursterk og hun har overrasket oss før med sin enestående evne til å hente seg inn etter skader. Vi håper naturligvis at hun gjør det på nytt, men samtidig må vi være realistiske og forstå alvoret i situasjonen hun er i, sier Swanberg.

Anna Holmlund ligger på annenplass i verdenscupen.

Les mer om

  1. Skicross
  2. Italia
  3. Sverige