Sport

Hushovd: - En kaotisk spurt

Mistet ledertrøyen i Arctic Race etter 5. plass på den 3. etappen i Stokmarknes.

yklist Thor Hushovd (BMC Racing), som sykler i den blå ledertrøya, kom på 5. plass under tredje etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway på Stokmarknes lørdag. Nikias Arndt (Argos-Shimano, i forgrunnen til høyre) vant etappen.
  • Kjetil Flygind
IMGP3869_edited-1.jpg
IMGP3894_edited-1.jpg
IMGP3854_edited-1.jpg

STOKMARKNES (aftenposten.no): Arctic Race of Norway-sirkuset forlot lørdag Svolvær og Lofoten. Etter 200 kilometer på sykkelen var Stokmarknes og Vesterålen mål for rytterne.

Og etter at bruddet, som gikk tidlig på etappen, ble kjørt inn, ble det massespurt i den slakke oppoverbakken til mål. Thor Hushovd, som vant den 2. etappen i Svolvær fredag, dro til, men klarte ikke å holde sammenlagttoer Kenny van Hummel bak seg, og den nederlandske spurteren overtok dermed ledertrøyen etter sin 2. plass på etappen-.

Vant gjorde tyske Nikias Arndt fra Argos-Shimano.

Skulle Hushovd ha klart å beholde ledertrøyen kunne ikke van Hummel vært blant de tre første i mål.

Etter å ta tapt spurten og ledertrøyen var det en skuffet Hushovd som stoppet hos den ventende pressen:

— Det var kaotisk i spurten i dag, sa Hushovd.

Han var alene i spurten, noe han forventet.

— Det hadde jeg nesten forventet etter at vi måtte jobbe hardt underveis. Men det er fint å være nummer to i sammendraget. Da slipper vi å dra i morgen. Det er en hard avslutning da. Vi får håpe at jeg har gode bein. Det er en spurt som passer meg bra.

- Det var en spurt som passer deg bra i slakk oppoverbakke…?

— Vi kom inn her i over 60 km/t, jeg merket ikke at det gikk oppover en gang. Men det var en del vind i dag faktisk, det var tøft for guttene som måtte sitte i tet. De har slitt, stakkars, sa Hushovd til Avisa Nordland.

— Alt blir avgjort i morgen, fortsatte Hushovd, før han stoppet og skrev noen autografer og så trillet tilbake til hotellet.

Dermed er det duket for et skikkelig oppgjør på den siste etappen som har målgang i Harstad søndag. Det er også tre innlagte spurter på etappen, i tillegg til målgang. Dermed er det nok av muligheter for Hushovd til å ta tilbake sammenlagtledelsen – med mindre et brudd kommer avgårde og spiser opp bonussekundene.

Lars Petter Nordhaug rullet i mål en stund etter spurten og hadde hatt en svært så fin dag på sykkelen.

— Det var en fin og rolig dag. Jeg fikk faktisk sett litt på naturen, det var flott, sier Lars Petter Nordhaug til Aftenposten.no.

Vi fulgte : 3.etappe

Les også

  1. Tung dag for småsyk Holst Enger

  2. - En unik mulighet for norsk sykkelsport

  3. - Dette er nesten som å være i Grimstad

Les mer om

  1. Thor Hushovd