Sport

Nærmer seg PGA-tour

Henrik Bjørnstad spilte en kjemperunde lørdag, med seks slag under par, og er dermed klar for finalekvalet til neste års PGA-tour.

 • Erlend Nesje
  Erlend Nesje
  Journalist

Intervju med sportssjef Frode Scheie. Etter lørdagens superrunde — seks under par - er Henrik Bjørnstad klar for finalekvalet til neste års PGA-tour. Etter dagens runde var det bare de 20 beste som får spille steg tre på kvalifiseringen, om to uker. Før lørdagens runde lå Bjørnstad tre slag bak disse, men spilte seg glitrende opp i løpet av runden. Steg tre på kvalifiseringen er nå siste hinder på veien, mot drømmen om neste års PGA-tour.

Eagle

28-åringen senket tre birdier og en bogey på de første syv hullene. På det niende hullet trillet han i en eagle , og var nære ved å kopiere det på hull tolv. Der ble det likevel "bare" en birdie, i likhet med hull 13 og 16. En bogey på rundens nest siste hull, gjorde at han fullførte runden på 66 slag. Resultater Bjørnstad i dag: - 6 etter 18 hull - 8 totalt Henrik Bjørnstad har åpnet dagen med en birdie på hull 2, etter å ha slått innspillet to meter fra pinnen. Etter tolv spilte hull er Henrik Bjørnstad fem under par for dagen. Den seneste birdien kom på hull 12, etter en fire meters putt, skriver sportssjef i NGF Frode Scheie i en sms til golf.no. Han kan melde om at det er veldig spennende å følge Bjørnstad i USA akkurat nå. - Det ser ut som om Henrik storkoser seg på banen nå. Misser eagleputten på det 16. hullet med millimetre, og får birdie. Er nå ni under totalt, skriver Henrik Bjørnstads bror, Marius i en sms til golf.no. Bjørnstad avsluttet med par og bogey på de to siste hullene, og er dermed åtte under par totalt. Det er fremdeles mange spillere på banen som det ikke er kommet resultater fra. Henrik Bjørnstad gjennomførte gårsdagens runde med seks birdier og tre bogeyer. Med det klatret han opp til en delt 34. plass, og er tre slag bak de som i øyeblikket er klare for finalekvalet på Q-school. Bjørnstad er totalt to slag under par, og trenger derfor en ny god runde i dag for at drømmen om neste års PGA-tour skal leve. Klarer han ikke å bli blant de 20 beste etter dagens runde, er det over og. Henrik Bjørnstad kjemper om å spille på neste års PGA-tour. For å klare det må han gjennom de tre stegene på Q-school. For to uker siden klarte han første steg, og denne helgen spiller han på steg to. Bjørnstad gikk førsterunden på 73 slag og endte dagen på delt 36. plass. Andrerunden gikk han på par, mens han spilte seg inn tre under par på fredagsrunden. Tutta ute av millionkampenFlere golfbaner konkurstruetDen norske proff-oversikten Denne uken spilles kvalsteg to av tre til PGA-touren. Henrik Bjørnstad (28) tok seg relativt komfortabelt forbi det Bjørnstad storspilte . Nationwide Tour Nordmannen har hatt et tøft år, men viste mye godt spill mot slutten av sesongen i USA, selv om han fortsatt har en del feilskjær. Det store problemet er enkeltfeil som koster mye, og landslagstrener Øyvind Rojahn sa tidligere i år til Golf.no at Bjørnstad ofte blir for aggressiv. - Men han har også egenskaper som er helt unike, - Han er veldig motivert

Les også

 1. Bjørnstad gikk på par

 2. Bjørnstad storspilte

 3. Årsbeste av Bjørnstad

 4. - Han er veldig motivert

 5. - Inspireres av Tutta

 6. Klar for comeback

 7. - Skaff et proft apparat

 8. - Har så mye talent

 9. Reiser hjem

Les mer om

 1. Golf