Sport

- Jeg var best sist vi møttes!

Anders Bardal vil ikke la seg vippe av NM-pinnen av komet Phillip Sjøen.

Phillip Sjøen (innfelt) har tatt hoppnorge med storm, men Anders Bardal har ingen planer om å la ham ta NM-tittelen. Foto: Glenn Musk, NTB Scanpix

 • Ole K. Sagbakken

TRONDHEIM (adressa.no): I kveld samles hoppeliten til NM på plast i stor bakke i Granåsen.

Dit kommer Norges suverent mestvinnende skihopper de siste årene, Anders Bardal – som konkurrerer for første gang på to og en halv måned.

Dit kommer også kometen Phillip Sjøen. 18-åringen ble nummer to i normalbakke-NM forrige helg, etter å ha lagt bak seg en sommer som har blitt kraftig lagt merke til i hele hoppsirkuset. Nå presterte hopperen fra Fagerstrand godt under NM i Molde i vår, men etter en 2. plass og to seire i Grand Prix-renn den siste tiden, mot verdenseliten, medgir Bardal at Sjøen er en skummel mann både i kveld og når plast byttes ut med snø:

— Han ser veldig sterk ut. En spennende type, som jeg håper fortsetter å utvikle seg til vinteren, sier Bardal til adressa.no.

- Har visst om ham lenge

Mens svært mange føler at Sjøen har kommet fra det store intet denne sommeren, er ikke Bardal like overrasket over tenåringens gjennombrudd.

— Nei. Jeg har visst om ham i flere år. Vi har kjent potensialet hans, men Phillip har vært plaget med en kneskade. Da han var tilbake i form i Molde i NM i vår, fikk vi se starten av det han har gjort nå i sommer, sier Bardal.

Disse blir farligst i kveld

Selv har 32-åringen hoppet lite den siste tiden, og prioritert grunntrening. For å få motivasjonen skikkelig tilbake. Og for å ha mer tid sammen med familien.

Tross få hopp i sommer frykter han ikke Sjøen i Granåsen i kveld.

— Nå, jeg var best sist vi møttes, smiler Bardal – og sikter til et norgescuprenn i juni.

- Så du går for NM-seier?

— Med to gode hopp skal jeg i hvert fall være med i toppen, sier han – og peker ut en bråte navn som kan vinne gullet – i tillegg til seg selv og Sjøen.

— Rune Velta vant NM i normalbakken i Midtstuen forrige helg. Han blir skummel. Daniel Tande har også hoppet godt i sommer. I tillegg regner jeg med at de «faste» er sugne på å vise seg fram, som Anders Fannemel, Tom Hilde og Andreas Stjernen, sier Bardal.

Les mer om

 1. Hopp
 2. Anders Bardal

Relevante artikler

 1. SPORT

  Hoppkometen knuste Bardal

 2. SPORT

  18-årige Phillip er Norges nye hopp-håp

 3. SPORT

  Derfor må Stöckl gi Forfang VM-billett

 4. SPORT

  Stöckl: - Norge har en fordel i Granåsen

 5. SPORT

  Norges beste hopper slet med motivasjonen

 6. SPORT

  Tom Hilde vraket - VM-billett til Forfang og Sjøen