Sport

Mistenkte at Stabæk ville holde Veigar-pris lav grunnet Nancy-klausul

Tidligere RBK-direktør Nils Skutle i retten.

BETENKELIG: Nils Skutle vitnet i retten om blant annet det han sier var et betenkelig prisforslag fra Stabæk.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

SANDVIKA: Tidligere Rosenborg-direktør Nils Skutle overtok vitneboksen fra Erik Hoftun fredag. Og mannen som har vært 19 år i RBK forklarte seg om hvordan han oppfattet budene på Veigar Pall Gunnarsson og Johan Andersson.

For Rosenborg, etter å ha fått avslått et bud på 2,5 millioner kroner, endte til slutt med å tilby Stabæk 5,25 millioner kroner for de to nevnte spillerne.

Det kommer frem av både Hoftuns og Skutles forklaringer i retten at det var Stabæk som ønsket prisfordelingen. Erik Hoftun mente denne var for høy på Andersson. Likevel godtok Rosenborg Stabæks forslag på fordeling.

— Var dette problematisk for dere, ville aktor vite.

— Ja, vi tenkte på det. Men for oss var det en sikkerhetsventil at styret måtte godkjenne avtalen. Hvis de mente at det kunne gjennomføres så kunne det gjøres det. Da fikk man tid til å tenke seg om i ro og fred. Men "hang-upen" vår var at vi hadde bydd 2,5 millioner for Páll Gunnarsson tidligere, sier Skutle.

- Betenkelig

Han husker ikke nøyaktig alt som ble sagt og ment tilbake i 2011, men konfronteres med det han har sagt i politiavhør og sier seg enig når han får dette presentert.

Der kommer det frem at Skutle har sagt at han ikke ville gå til styret i RBK med prisfordelingen på 1 mill for Páll Gunnarsson og 4,25 for Andersson. Han har sagt at RBK da ville gått tilbake til Stabæk for å få til en prisfordeling på 2,5 millioner for begge.

Likevel ble det tatt videre til styret.

— Fordi denne fordelingen for oss var grei økonomisk og regnskapsmessig. En lav pris for en spiller på 31 år med veldig høy lønn, og høyere pris for en spiller på 27 år med lavere lønn. Men betenkelig fordi vi hadde bydd 2,5 millioner for Páll Gunnarsson tidligere, sier Skutle.

Den tidligere RBK-lederen forklarer også hvordan han opplevde prissettingen på Veigar Páll Gunnarsson:

— Jeg tror Stabæk ønsket minst mulig pris på Veigar Páll Gunnarsson og høyest mulig for Johan Andersson. Vi fikk forståelse av at det var en videresalgsklausul med Nancy på Páll Gunnarsson, noe som er vanlig i kontrakter. Vi prøvde å finne ut av de faktiske forholdene rundt den. Men vi fikk forståelse av at det var en høy klausul. Og da Stabæk ønsket en prisfordeling på Páll Gunnarsson og Andersson på 1 million + 4,25 millioner så tenkte vi på dette. Vi tenkte at Stabæk ville ha lavest mulig pris for Veigar på bakgrunn av den klausulen. Vi visste ikke noe, men vi tenkte det, sier Skutle.

Uaktuelt

Da Rosenborg var på Island for å spille e-cup kom telefonen fra Stabæk til Hoftun hvor det ble informert om at Vålerenga hadde en avtale med Páll Gunnarsson og Herman Stengel. Det var aldri aktuelt for RBK å gå med på en slik avtale.

— Vi følte det kunne være en kobling mellom de to overgangene som Stabæk var enig med Vålerenga om. Det var det vi tenkte. Fordi verdien på Páll Gunnarsson hadde gått ned. Vi oppfattet at noe ikke var som det skulle. Vi ble litt forbannet. Men dte var ikke tema for Rosenborg å gå med på en sånn avtale, sa Skutle.

I likhet med Erik Hoftun ønsket ikke Skutle å kommentere saken ytterligere da han forlot rettssalen.