Sport

Mer skryt til Boasson

3-2. Det er et fotballresultat, men også stillingen mellom Mark Cavendish og Alessandro Petacchi om etappeseire i Giro d’Italia.

Gladeste mann i Giro d'Italia i går var Mark Cavendish. Etter nok en gang å ha fått opptrekkshjelp av Edvald Boasson Hagen, tok briten etappeseier nummer tre.
  • Arne Hole

Edvald Boasson Hagen og Mark Renshaw fikk skryt fra ledelsen i Team Columbia etter å ha dratt opp Mark Cavendish til hans forrige etappeseieren i Giro’n, og Boasson Hagen og australieren var på rett plass også i går.

–– Jeg fikk et nytt perfekt opptrekk av mine lagkamerater. De ofret seg i vinden og gjorde en så god jobb at jeg ikke var nødt til å ta ut mer enn 80 prosent, sa 24-åringen fra Isle of Man.

Da Cavendish fikk den starten på spurten han ønsket seg, maktet ikke Petacchi å ta ham igjen på oppløpet.

–Jeg mistet fem meter med en gang da Renshaw tro til, forklarte Petacchi.

Gårsdagens 13. etappe var 176 km lang og gikk i flatt terreng fra Lido di Camaiore til Firenze. Tre ryttere stakk fra feltet etter 12 km, men Björn Schroeder, som sykler for Milram, ble som sistemann innhentet seks kilometer fra mål.

I dag skal rytterne tråkke 172 km i en noe mer kupert løype mellom Campi Bisenzio og Bologna – med motbakke i avslutningen.

Dehydrerte.

Cavendish fikk en dramatisk start på etappen da han støtte sammen med franskmannen Yohann Gene og ødela sykkelen. Men å dømme etter britens spurt, var det ikke noe galt med den han byttet til.

Da var heten mer plagsom. Gårsdagens ritt ble kjørt i hele 30 varmegrader, og flere av rytterne slet med å få i seg nok væske.

Russeren Denis Mentsjov beholdt sammenlagtledelsen og er 34 sekunder foran Danilo di Luca, mens amerikaneren Levi Leipheimer er 40 sekunder bak.

Edvald Boasson Hagen trillet inn som nummer 40, men hadde nok en gang gjort seg positivt bemerket.