Narvik tapte anken - rykker ned

Narvik fikk ikke medhold i sin anke om å beholde plassen i ligaen. Dermed rykker de ned.

Narviks Jonathan Anders Leman jubler for scoring mot Frisk Asker.

Hockeyforbundet bestemte for en måned siden at Fjordkraftligaen ikke skal utvides. Narvik anket, men torsdag meldte TV 2 først at de har tapt i ankeutvalget og dermed må ta den tunge veien til nivå to. Narvik står på at de vurderer å ta saken til sivil domstol.

Narvik rykker ned og erstattes av Ringerike Panthers. Lørenskog forblir på nivå to.

– Vi skulle vurdere om styret hadde kompetanse til å ta avgjørelsen de har tatt, og det mener vi de hadde i henhold til både lover og kampreglementet, sier Johan Peter Hougen, leder i ankeutvalget, til VG.

– Det var riktignok en saksbehandlingsfeil at saken ikke var ute til høring. Men det er et vanlig prinsipp at hvis ikke det innvirker på resultatet, så er vedtaket likevel gyldig. Og vi faller ned på at det ikke hadde noen innvirkning på resultatet, fortsetter Hougen.

– Hva med det faktum at Narvik hadde møtt hyppigere topplagene enn bunnlagene i de kampene som ble spilt før nedstengningen?

– Vi har ikke trengt å vurdere dette. Derfor var det ingen vanskelig avgjørelse rent formelt, sier ankeutvalgets leder. Hele utvalgets avgjørelse ligger her.

VGs Leif Welhaven mente i en kommentar under tittelen «Hockeyens ufine takling» at Narvik burde få spille på øverste nivå også kommende sesong og skrev at «det er vanskelig å se hvorfor styret ikke kunne vise en smidighet».

Etter at hockeyforbundet måtte avlyse sesongen halvveis på grunn av pandemien har det pågått heftige diskusjoner om hvordan de skal løse opp- og nedrykksituasjonen. Narvik havnet nederst på tabellen etter den prosentmessige utregningen. Problemet var at Narvik hadde hatt flere kamper mot topplagene enn bunnlagene og mente at grunnlaget for nedrykk ikke var riktig.

Les også

Veteranene runder 41 VM: – Føles som 100 år siden sist

Nordlandsklubben engasjerte Per Arne Flod som juridisk rådgiver i ankesaken. Han var ishockeypresident i årene 1992 til 1995.

– Narvik Hockey er blitt dømt ned etter et vedtak i forbundet – på tvers av anbefalingen fra Norsk Topphockey og administrasjonen i ishockeyforbundet. Vi er vel det eneste landet i verden som har gjort det på denne måten. Det er besynderlig, sa Flod til VG for litt over tre uker siden.

Narviks styreleder Terje Feragen sier til NTB at de er «kjempeskuffet». De skal ha et møte med Flod og så styremøte fredag - med tanke på om de skal kjøre saken i en sivil domstol. Om ankeutvalgets avgjørelse sier Feragen:

– De sier at vi har et poeng ved at det er formaliafeil ved vedtaket, men det har ikke noe å si.

– Vi er fornøyde med at ankeutvalget har funnet at alle vedtakene i sakens anledning er gyldig, og NIHF er glade for at saken nå kan avsluttes, sier president i NIHF, Tage Pettersen, til ishockeyforbundets hjemmeside.

Narviks styreleder Terje Feragen har antydet at det kan være aktuelt å begynne å spille i svensk ishockeyliga.