Ny skuffelse: – Det er ikke godt å være Henrik akkurat nå

Heller ikke på 1500 meter fri skulle det bli medalje på Norges OL-håp Henrik Christiansen (24). Han endte 20 sekunder bak persen.

SLITER: Henrik Christiansen før finalen på 1500 meter onsdag.

Nordmannen var med i teten fra start, men falt lengre og lengre ned i feltet og ble til slutt nummer syv i EM.

– Han har nok litt mentalt gitt opp. Det er ikke godt å være Henrik Christiansen akkurat nå, sier Aleksander Hetland på NRK-sendingen.

– Vi skal ikke evaluere hele EM før 800 meter er over. Men 1500 meter svarte ikke til forventningene. Både han og vi hadde forventet 10–15 sekunder bedre tid, sier landslagstrener Petter Løvberg til VG.

– Vi er skuffet, så ærlig må vi være å si. Men det er godt at vi får det her i EM. Det er OL som teller.

Les også

Christiansen knuste europarekorden - men ble slått: – Kjipt!

Løvberg forteller at Christiansen har følt seg sliten til nå i EM og at det derfor ikke er noe direkte sjokk for ham at det ikke har gått så bra.

– Selv om Henrik har trent veldig bra, så har han ikke fått konkurrert på internasjonalt toppnivå. Det er ingen tvil om at både han og andre trenger de internasjonale konkurransene.

– Likevel så hadde vi forventet mye mer enn dette. Nå håper vi Henrik kan kvalifisere seg for lørdagens finale på 800 meter, så får vi evaluere etter det, sier landslagssjefen.

Les også

Christiansen positiv etter syvendeplass: – Har vært litt nervøs

Christiansen gikk hardt ut og var nummer to ved de første vendingene i 1500 meter-finalen. Etter hvert ble det klart at ukraineren Mihailo Romantsjuk og italieneren Gregorio Paltrinieri skulle kjempe om gull og sølv - mens resten av feltet måtte konsentrere seg om bronsen.

Nordmannen hadde et litt problematisk forsøk der han var bare sjette best. Han hadde imidlertid tredje beste pers av dem som svømte finalen.

Også på 400 meter fri måtte Christiansen nøye seg med 7. plass i finalen.

– Henrik var litt sliten etter 400 meter fri, sier Aleksander Hetland på NRK-sendingen.

1500 meter er en distanse som i lengre tid har blitt dominert av de europeiske svømmerne, derfor er EM en god målestokk på hvor Henrik Christiansen står.

Les også

OL-håp innrømmer to års kamp med spiseforstyrrelser: – Flau over å ha på meg badedrakt

Christiansens egen norske og nordiske rekord på 14.45,35 ble satt under VM i Sør-Korea for snart to år siden. Denne gang var han ikke i nærheten av denne tiden.

Om Henrik Christiansen skulle bli uten medalje i EM, er dette det første mesterskapet siden 2017 han blir uten medalje. Den gang var det VM og stedet var også den gang Budapest.