OL-drømmen knust for Johannessen – reiser hjem

TOKYO (VG) Håndballgutta mister en av sine beste spillere bare dager før OL-åpningen. Gøran Johannessen (27) bekrefter at han drar fra Japan.

UTE AV OL: Gøran Johannessen mister mesterskapet.

OL-STUDIO: Dette skjer i OL

– Det stemmer, skriver Johannessen i en SMS til VG tirsdag kveld norsk tid og grytidlig onsdag morgen her i Tokyo (Japan ligger syv timer foran Norge) – på spørsmål om han må reise hjem fra OL.

Dermed er OL-drømmen knust for Stavanger-karen, som ikke får ta del i det som blir Norges første kamper i De olympiske leker på 49 år på herresiden.

Johannessen ønsket ikke kommentere mer før Håndballforbundet kom med en pressemelding, men til NRK forklarer han årsaken:

«Jeg har hatt lyskeproblemer som gjør at jeg ikke kan hjelpe laget», skrev Johannessen til kanalen.

Nyheten kommer bare fire dager før åpningskampen mot Brasil. Håndballforbundet bekrefter også hendelsen og opplyser at landslagssjef Christian Berge stiller til pressemøte klokken 20.00 lokal tid for å snakke om Johannessens forfall og det faktum at en ny spiller vil komme inn i troppen.

Må erstattes

Johannessen, som til vanlig er bakspiller for Flensburg i tysk Bundesliga, har vært en bauta for landslagssjefen de siste årene og bidratt stort til lagets utvikling og suksess.

Nå må Berge hente inn en erstatter. Norge har tre reserver på plass i Japan. Elverums Simen Holand Pettersen (23) er den eneste av dem som er bakspiller, og vil være en naturlig innbytter for Johannessen.

De to andre reservene i Japan er keeperen Espen Christensen og kanten Sebastian Barthold.

Stor prestisje

Johannessen har varslet en offentliggjøring fra håndballforbundet etter hvert. Han får dessverre ikke ta del i mesterskapet som beskrives som det aller gjeveste for landslaget.

Bortsett fra et skuffende VM i Egypt i januar, har håndballgutta prestert glitrende de siste årene. I OL er de blant gullkandidatene.

Turneringen er delt inn i to puljer med seks lag, hvor fire går videre til kvartfinale fra hver gruppe. Norge er i pulje med Spania, Argentina, Tyskland, Frankrike og Brasil. Åpningsmatchen er mot sistnevnte førstkommende lørdag.

– Vi skal opp mot 11 av beste lagene i verden. Det blir knalltøft fra start til slutt. Jeg tror det passer oss fint. Vi pleier å spille oss bedre og bedre utover i mesterskap, sa superstjernen Sander Sagosen til VG tidligere i måneden og la til at «alt kan skje».

OL sendes på Discovery+.