Lundby pådro seg hjernerystelse

Hoppstjernen må sette sesongoppkjøringen på pause.

FOTBALLSMELL: Maren Lundby var uheldig da hun spilte en treningskamp og må ta det rolig de neste dagene.

26-åringen gjorde comeback på fotballbanen da hun spilte treningskamp for Kolbu/KK mot Raufoss i går kveld. I en duell mot slutten av kampen gikk hun rett i bakken, og ble liggende. Hun skjønte raskt at det dreide seg om en hjernerystelse.

– Siden jeg mistet hukommelsen litt, er det vel et tegn på en liten hjernerystelse. Men jeg tror ikke dette skal være noe langvarige greier. Jeg kom til meg selv relativt kjapt, og jeg føler meg bedre allerede. Nå blir det noen rolige dager. Jeg skal være symptomfri i to døgn før jeg gjenopptar normal aktivitet. Jeg har litt hodepine i dag, men det er det eneste som plager meg, sier Lundby til VG.

Les også

Kritisk Lundby hyller Kina-debatt: – Makta og pengene som rår

OA omtalte saken først.

Lundby forteller til VG at hun raskt var i kontakt med landslagslege Guri Ekås for å konsultere.

– Vi ble enige om at jeg ikke trengte å dra innom sykehuset, siden symptomene ikke var verre enn de var. Men det er viktig at jeg tar det rolig fremover. Jeg har vært borti flere tilfeller hvor sånt kan henge igjen lenge, sier hopperen, som har unngått stygge fall i hoppbakken iløpet av karrieren.

– Dette er min andre hjernerystelse. Den første kom da jeg falt i hoppbakken i 2009, sier Lundby.

Hopplandslaget er allerede i full gang med oppkjøringen inn mot sesongstart. Vinterens første hopprenn på snø går i midten av november.