Henriksen hylles av lagkameratene: – Aldri har en medalje vært mer fortjent

TOKYO/OSLO (VG) Eivind Henriksen overøses i ros av lagkameratene på det norske landslaget i Tokyo etter sølvmedaljen i slegge.

  • Jonathan Simchai Hansen, VG
  • Christina Paulos Syversen, VG
  • Ole Kristian Strøm, VG

Henriksen (30) prikket inn OL-formen til perfeksjon. I sleggefinalen klinte han til med tre norske rekorder, og brøt grensen på 80 meter to ganger. Det holdt til en fantastisk sølvmedalje i Tokyo.

På vei opp i pressesonen for et intervju med rettighetshaver Discovery møtte han tikjemper Martin Roe, som nettopp selv hadde gjennomført 400 meter ute på den olympiske stadion.

De omfavnet hverandre, og Roe holdt ikke tilbake på lovordene om Henriksen.

– Du fortjener det mer enn noen andre, slo han fast.

Han får støtte fra hele den norske leiren på plass i Japan.

– Aldri har en medalje vært er fortjent, skriver verdensrekordholder og olympisk mester Karsten Warholm på sin Instagram-konto.

Også Amalie Iuel slenger seg på hyllesten.

– Dette er altså så sinnssykt fortjent, skriver Amalie Iuel på Insta-story.

ROSES: Eivind Henriksen feirer sølv.

Når VG overrekker de varme ordene fra kollegene til Henriksen presser tårene seg frem.

– Det har vært mange tøffe år med skader, men jeg har stått i det, fordi jeg har trodd jeg har det inne. Endelig løsner det skikkelig, sier en beveget Henriksen.

Men han vil ikke være med på Warholms påstand om at hans var mer fortjent enn andres.

– Alle som tar medalje har jobbet knallhardt i mange år, så det er ikke mer fortjent enn alle andre medaljer.

– Ble du inspirert av Warholm?

– Absolutt. Det var jo helt sinnssykt. Det gikk en stol i veggen i går da han løp i mål. Jeg har sånne fine stoler i OL-ringenes farger, så stolen er litt grønn nå, forteller Henriksen

Han hadde 78,25 meter som personlig rekord før han dro til Tokyo. I onsdagens sleggekonkurranse forbedret han den rekorden tre ganger. Først kastet han 79,18 meter, før han sprengte nye grenser med 80,31 meter. Til slutt sikret han sølv med 81,58 meter.

– Det betyr sinnssykt mye. Jeg har hatt som mål å ta medalje i OL siden jeg startet, sier Henriksen og mimrer tilbake i tid.

– Allerede i 2006 pekte jeg ut OL i Rio som en mulighet til å ta medalje, men så røk det på grunn av skade. Og nå står jeg her, forteller Henriksen.