Sport

Storhamar slo tilbake mot Vålerenga etter nervedrama

(Storhamar-VIF 3–2) Storhamar utlignet til 1–1 i kvartfinaleserien mot Vålerenga. Med bare seks sekunder igjen på klokken så nesten 4700 engasjerte supportere i CC Amfi bortelagets Mathis Olimb smelle pucken i stolpen.

VANT: Storhamar og Patrick Thoresen seiret hjemme mot VIF. Her fra en tidligere anledning.
  • Joachim Baardsen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Med stang ut for Vålerenga helt på tampen fikk Storhamar seieren de kjempet hardt for i samfulle 60 minutter.

Bare 57 sekunder etter at pucken var droppet for første gang, hamret hjemmelagets Konsta Mäkinen den i krysset bak Vålerenga-keeper Tobias Breivold.

Etter søndagens tap på Jordal Amfi ville Storhamar revansjere seg, og gikk aggressivt ut fra start. 16 minutter ut i matchen bidro innsatsen til en VIF-tabbe og overgangsmulighet for vertene som Andreas Dahl avsluttet på nydelig vis til 2–0.

– Det er vakkert, vakkert. De spiller Vålerenga ut av arenaen på den scoringen der, kommenterte TV 2s Dima Smirnov på direkten.

I den andre perioden fortsatte Storhamar det oppløftende spillet, men plutselig reduserte Sebastian Johansen for Vålerenga etter en retur fra den kanadiske sisteskansen Evan Buitenhuis.

Målet ga Vålerenga inspirasjon og forsterket tro på at de kunne snu matchen – men det nektet Patrick Elvsveen å ha noe av. 19-åringen fra Hamar ble spilt fri med drøyt fem minutter igjen av perioden. Foran ham sto både svenske Kalle Ekelund og VIF-keeper Breivold, men Storhamar-unggutten lot seg ikke stresse.

I stedet roet Elvsveen nervene til hjemmepublikumet ved å dra seg bort fra en passiv Ekelund og deretter sende pucken forbi Breivold.

Jack Nicholls kunne kort tid senere ha økt til 4–1, men denne gang reddet Vålerenga-keeperen med en praktfull inngripen.

Prestasjonen ga gjestene fra Oslo en følelse av å fortsatt være inne i matchen, en følelse David Booth forsterket ytterligere i den siste perioden. Med 11:31 igjen på kampuret styrte den tidligere NHL-spilleren inn en ny redusering.

Scoringen betydde 3–2 til Storhamar og en intens avslutning på matchen.

Med bare 2:29 igjen på klokken fikk Vålerenga også en stor sjanse, men Buitenhuis stoppet Jørgen Karterud og Vålerenga med en vanvittig redning. Da Olimbs avslutning traff stolpen seks sekunder før slutten, kunne Storhamar feire comebacket.

Kvartfinaleserien spilles best av syv kamper.

Tre øvrige oppgjør ble spilt samtidig:

Frisk Asker-Sparta 1–4 (Sparta leder 2–0 i kamper)

Ringerike Panthers-Stavanger Oilers 0–7 (Oilers leder 2–0 i kamper)

Lillehammer-Stjernen 3–2 (etter spilleforlengning) (Lillehammer leder 2–0 i kamper)

Førstkommende torsdag møtes lagene igjen.

Les også

  1. Endelig NM-sluttspill: Gleder seg til pipekonsert

  2. Mesterlaget Oilers i hundre foran sluttspillet

  3. Duket for gigantoppgjør: – For bra til å møte hverandre i kvartfinalen

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Storhamar
  3. Vålerenga hockey