Nadal irritert før Djokovic-møte – blir nektet kamp i dagslys

Tirsdag kveld møtes to giganter på grusen i Paris. Men kamptidspunktet har blitt en bitter feide mellom Novak Djokovic og Rafael Nadal.

STJERNEDUELL: Rafael Nadal og Novak Djokovic møtes tirsdag kveld. Det er det bare én av dem som er fornøyd med.

– Jeg liker ikke kveldskamper på grus. Jeg har vært veldig klar på det, sier Rafael Nadal på en pressekonferanse sitert av nyhetsbyrået AP.

Men han fikk ikke viljen sin.

Tirsdagens kvartfinale mellom Nadal og Novak Djokovic i French Open starter ikke noe tidligere enn kvart på ni. Casper Ruud har for øvrig også fått kveldskamp i sin kvartfinale onsdag kveld mot danke Holger Rune.

  • Nadal mot Djokovic sendes direkte på Eurosport Norge og Discovery+. Hele French Open ser du på Discovery+.

Uttalelsene til både serberen og spanjolen tyder på at begge hadde lagt inn en forespørsel til arrangøren med hvert sitt ønskede kamptidspunkt.

Novak Djokovic fikk viljen sin.

– Alt jeg kan si er at Rafa og jeg vil legge inn ulike forespørsler. Som toppspillere har vi innflytelse, men ønskene er ikke alltid innfridd. Det handler mye hva TV-selskapet ønsker, sier Djokovic til AP.

I januar vant Nadal en turnering på kveldstid, nemlig Australian Open. Der er det dog et helt annet underlag:

Allerede sist uke var Nadal ute i media og kritiserte French Opens nye strategi med hyppige kveldskamper.

– Det er noe helt annet å spille på grus på kvelden enn på dagen. Luftfuktigheten er høyere, ballen går tregere, og det kan være tungt, spesielt når det er kaldt. Det er stor forskjell, sa Nadal – som har vunnet turneringen 13 ganger.

Da har han for det meste spilt hele turneringen i dagslys.

– Du er bare nødt til å tilpasse deg. Noen ganger vil du har en fordel, andre ganger er det motstanderen som har en fordel. Sånn er det, sier Djokovic.

Nadals trener Carlos Moya sier det er en «forretningsavgjørelse».

– Rafa har innflytelse, han har vunnet turneringen 13 ganger, og hvis han har en forespørsel så bør de høre på ham. Han er en del av historien til French Open, men til slutt handler det vel om at det er en forretning, og vi skjønner det, sier Moya.

GRUSKONGEN: Nadal har løftet trofeet i Frankrike 13 ganger, senest i 2020. Totalt har han vunnet 21 Grand Slams.

Spanjolen prøvde å påvirke arrangøren ved å hinte om karriereslutt.

– Hvis ting ikke går veien så kan dette være min siste kamp her, og jeg skulle gjerne spilt den på dagtid. Jeg kjenner turneringen på dagtid, ikke så mye på kvelden, fordi det er sånn jeg har spilt hele mitt liv, sier han.

Hvis det nå skulle være noen tvil: Kampen er altså tirsdag kveld, og du ser den på Discovery+.