Vipers tok sin 12. tittel på rad og satte scoringsrekord: – Herlig

JORDAL AMFI (VG) (Molde-Vipers 20–38) Ragnhild Valle Dahl dominerte med åtte mål mot gamleklubben. Vipers vant NM-finalen akkurat som de ville. Kristiansand-klubben har vunnet 12 norske titler på rad.

Spanske Lysa Tchaptchet Defo satte inn mål nummer 38. Dermed slettet Vipers Larviks scoringsrekord fra cupfinalen i 2011 da Stabæk ble slått 37–13. Men Vipers klarte ikke å bli den første klubben som scorer 40 mål i i en norsk cupfinale før de kunne slippe gulljubelen løs.

– Så klart dette er herlig! Kjempeartig. Det er alltid artig å slå gamle lagvenninner, sier Ragnhild Valle Dahl (24). Bakspilleren fra Elnesvågen ble kåret til kampens beste spiller mot klubben hun var tilknytte i syv sesonger.

12 titler på rad siden NM-gullet i desember 2017 kunne ikke vært mektigere. Vipers har rasket med seg rubbel og bit: fem NM-titler, fem seriegull og to sluttspilltitler.

– Utrolig bra. Det sier noe om at denne klubben gjør noe riktig, sier Valle Dahl.

TOPPSCORER: Nora Mørk satte inn åtte mål i Jordal Amfi. Her scorer hun på Ine Karlsen Stangvik. De andre Molde-spillerne er Julie Lygren (til venstre) og Mona Obaidli.

Molde ledet 3–1 og hang med i ganske nøyaktig 11 minutter. Da scoret Sunniva Næs Andersen fra venstrekanten og ga Vipers ledelsen for første gang i kampen.

Det var som lyset gikk for Molde et svært glissent besatt Jordal Amfi. Resten av omgangen vant storfavoritten 15–2.

Nora Mørk viste at hun har gromformen inne i avslutningen av både sesongen og tiden i Vipers. Hun dominerte 1. omgangen med seks scoringer og ble fulgt opp av Katrine Lunde redninger. Verdensklassespillerne ble altfor mye for Molde i klubbens aller første cupfinale. Mørk endte på åtte scoringer.

– Det var godt å få en mye bedre kamp enn sist, sier Nora Mørk og snakker om åttemålsseieren over Molde i sluttspillet denne uka.

– Vi hadde fokus på oss selv og at kontringsspillet skulle bli bedre. Det fungerte veldig bra, sier Mørk om 12 kontringsmål før pause.

Mona Obaidli dominerte de første minuttene etter at hun tidligere i sesongen har scoret hele 32 mål på tre kamper mot Vipers. Men etter hvert ble det mange bom og feil. Men yngstesøster Obaidli endte til slutt opp som Moldes suverene toppscorer med ni mål på 18 skudd.

– Veldig kjipt, sier hun til VG.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Vi tapte mot et mye bedre lag. Vipers er veldig sterke og vi er ikke der vi skal være. Da ser det sånn ut, sier hun.

Søster og MHK-veteran, Sherin Obaidli, har vært med Molde helt fra 2. divisjon for 10 år siden.

Det er få som fortjener et NM-sølv mer enn de to originale Molde-jentene.

Gullet var søstrene veldig, veldig langt unna. Molde fikk ikke en utvisning, ingen gule kort, og hadde langt fra den riktige aggressiviteten.

– Det var brutalt. Vi falt fra hver andre. Vi var mye mer aggressive i det forrige møtet, sier trener Tor Odvar Moen - som har en rekke finaletriumfer som Larvik-trener.

SJANSELØSE: Mona Obaidli (til venstre) og argentinske Elke Karsten måtte overlate jubelen til Ana Debelic og Vipers.

Tidligere Molde-spiller Valle Dahl kom på banen med tre scoringer før pause. Så gjorde også Vilde Jonassen comeback etter å ha vært skadet siden i januar. Det feiret kantspilleren med å sette inn første omgangs vakreste – et trickskudd på innsiden av Molde-keeper Ine Karlsen Stangvik.

Vipers ledet 22–8 ved pause og var på vei mot en av historiens største NM-seirer, men klarte ikke å slå Larviks 24-målsseier for 11 år siden.

2. omgang startet som den første. Molde spilte jevnt med Vipers igjen selv om spenningen hadde forlatt ishockeyarenaen på Oslo Øst.

Men Vipers var best. Både i det store og i detaljene.

Isabelle Gulldén viste håndballkunst da hun spilte fri Næs Andersen til et av hennes syv mål. Kantspilleren fra Telemark var blant banens største profiler.

Den svenske veteranen Gulldén vant karrierens eneste NM-gull.

– Det er fantastisk. Når jeg kom til Vipers så var målet å vinne det meste og i dag presterte vi over hele banen, sier «Bella»som spiller for Lugi i Skåne neste sesong.

Torsdag møtes Vipers og Molde igjen. Da handler det om semifinalen i sluttspillet.