Opseth sørget for norsk drømmestart: – Det er klassehopping

Maren Lundby (28) virket ikke fornøyd med et svakt finalehopp i sitt internasjonale comeback. Samtidig kunne hun glede seg over lagvenninne Silje Opseth (23), som sørget for en drømmestart for det norske laget og vant i verdenscupåpningen.

Opseth var strålende fornøyd etter seieren i et intervju med Viaplay og poengterte at det var godt sesongen var i gang.

Nå skal hun ikle seg «den gule trøya», beviset på at hun leder verdenscupen sammenlagt.

– Det blir en ny opplevelse. Det føles veldig bra. Det gjør noe med meg og en fin bekreftelse på at jobben jeg har gjort er bra, sier hun til kanalen.

Opseth plantet nemlig skiene 123 meter i den første omgangen av storbakkerennet i polske Wisla lørdag formiddag. Det holdt til ledelse i rennet.

Spenningen var stor om hun ville klare å beholde nervene i den andre.

VANT: Silje Opseth, her under verdenscupåpningen i polske Wisla lørdag.

– Klassehopping

Men det var ingen tvil.

I «finalen» fulgte nemlig 23-åringen opp med et svev helt ned på 127 meter. Det holdt naturligvis til seier med drøye syv og åtte poeng ned til østerrikerne Marita Kramer og Eva Pinkelnig på plassene bak.

– Det er klassehopping. Både i går og i dag. Men at hun vinner er kanskje overraskende, sier Viaplay-ekspert Andreas Stjernen.

STERK START: For Silje Opseth på årets sesong. Her avbildet under et pressetreff i mai i år.

Det var nesten minst like spennende hva Maren Lundby skulle finne på i den polske bakken. Konkurransen lørdag ble hennes første i verdenscupen på lang, lang tid.

Hun har nemlig ikke hoppet internasjonalt siden VM-gullet i Oberstdorf i mars 2021, etter å ha vært ute en hel sesong med vektutfordringer.

28-åringen fra Bøverbru lå på en 12. plass etter et brukbart svev i den første omgangen, men klarte ikke å følge opp.

Maren Lundby, her under en presseseanse tidligere denne høsten.

I finalen plantet Lundby skiene på 112 meter – hennes svakeste hopp i både trening, kvalifisering og konkurranse – de siste dagene under helgen i Polen.

Lundby slo armene i lårene etter hoppet, tydelig oppgitt over at det ble for kort. Det holdt til slutt til en 16. plass.

– Jeg må være glad for at jeg har kommet meg hit. Jeg må se det på den måten. Det er en fin start, men mye å jobbe med, sier den norske hopprofilen og fikk deretter spørsmål om hun på samme tid i fjor trodde hun skulle være der hun er i dag, sier Lundby til Viaplay.

Hun fikk deretter spørsmål om hun på samme tidspunkt i fjor kunne se for seg at hun skulle stå der hun er i dag.

– Det hadde jeg nok ikke sett for meg. Det har vært en lang vei. At jeg skulle stå her i november så jeg mørkt på. Det må man ta med seg.

Hun bekreftet deretter at hun blir irritert for feil hun gjør underveis i hoppingen.

– Jeg må prøve å ta meg sammen her nå og se det positive. Det er ting å gå på, men jeg tror det er på et ålreit nivå.

Foruten Opseths seier og Lundbys 16. plass, ble Anna Odine Strøm nummer fem og Thea Minyan Bjørseth tok tiendeplassen.