Sport

Vipers med fem spillere i Norge-troppen til skjebnekamper

Vipers er den klubben med flest spillere i uttaket til OL-kvalifiseringen.

Heidi Løke er en av fem Vipers-spillere i den norske troppen til OL-kvalifiseringen. Foto: Tor Erik Schrøder

 • NTB

Målvakt Kari Aalvik Grimsbø og veteranen Marit Malm Frafjord er begge med i troppen til Thorir Hergeirsson til håndballkvinnenes OL-kvalifisering i Montenegro.

Grimsbø er også høyaktuell til OL. Det er ikke sikkert at det er slik med den tidligere landslagskapteinen Frafjord.

– Jeg stiller opp nå for å prøve og hjelpe laget til OL. I utgangspunktet er jeg ikke aktuell for OL-spill. Det er ikke lagt noen planer lenger enn kvalifiseringen. Jeg ønsker å bidra for laget i kvalifiseringen, sier Frafjord til NTB.

Frafjord, ble OL-mester i både 2008 og 2012, ga seg i utgangspunktet med håndball i mai 2018. Senere samme år gjorde hun comeback i danske Esbjerg. På landslaget ga 34-åringen seg i 2016.

35 år gamle Grimsbø har slitt med knærne og prioriterte derfor klubblaget Györ i fjor. Til VM i Japan erklærte hun seg uaktuell. Nå er det altså tid for comeback.

Kari Aalvik Grimsbø er tilbake på landslaget i håndball etter en pause. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix.

Trio tilbake

Hergeirsson får også med seg Veronica Kristiansen, Amanda Kurtovic og Henny Reistad. Ingen av dem var med i VM i Japan i desember på grunn av skade.

OL-kvalifiseringen spilles i slutten av mars. Montenegro, Romania og Thailand er de tre andre lagene i Norges gruppe. De to beste går til sommerens sommerleker i Japan.

– Dette blir utrolig spennende, jeg og laget gleder oss masse. Vi har ikke spilt så viktige kamper på denne tiden av året i hele min trenertid. Og vi har et spennende mannskap som vil slåss for denne OL-plassen, forteller landslagssjefen.

Det er første gang at Norge deltar i en OL-kvalifisering. Tidligere har Norge vært kvalifisert som enten regjerende europa- eller verdensmester.

Norge åpner mot Montenegro 20. mars. 21. mars er Romania notstander, før Norge avslutter kvalifiseringen mot Thailand 22. mars.

Norges tropp:

Målvakter: Emily Stang Sando (Buducnost), Kari Aalvik Grimsbø, Silje Solberg (Siófok), Andrea A. Pedersen (Vipers Kristiansand).

Kantspillere: Marit Røsberg Jacobsen (Esbjerg), Camilla Herrem (Sola), Sanna Solberg-Isaksen (Esbjerg).

Linjespillere: Heidi Løke (Vipers Kristiansand), Kari Brattset Dale (Györ), Marit Malm Frafjord (Esbjerg).

Bakspillere: Henny Reistad (Vipers Kristiansand), Veronica Kristiansen (Györ), Stine Ruscetta Skogrand (Herning-Ikast), Silje Waade (Vipers Kristiansand), Stine Bredal Oftedal (Györ), Moa Høgdahl (Viborg), Ingvild Bakkerud (Odense), Amanda Kurtovic (Györ), Kristine Breistøl (Esbjerg), Marta Tomac (Vipers Kristiansand).

Les mer om

 1. Vipers Kristiansand
 2. Kvinnelandslaget håndball

Relevante artikler

 1. SPORT

  Kvinnelandslaget i håndball samles igjen

 2. SPORT

  Ferskt landslagsuttak: Åtte spillere med fra Vipers

 3. SPORT

  Tilbake etter skaden: Nå skal hun trene sammen med Nora Mørk

 4. SPORT

  Nora Mørk markerte seg i comebacket. Men dette mener landslagssjefen at hun kan bli bedre på.

 5. SPORT

  Norsk landslagsspiller klar for Europas beste lag

 6. SPORT

  Norges kjørte over Danmark i Nora Mørks landslagscomeback