Sport

Oilers lekte seg til seier

Best i det meste mot de franske mesterne.

JUBEL: Tommy Kristiansen kunne juble for to nye scoringer mot Rouen lørdag. Han scoret også mot Donbass fredag, og er Stavangers toppscorer i superfinalen.
  • Lars Fisketjøn

Oilers – Rouen 6-2

ROUEN (Aftenbladet): Oilers var best i det meste mot de franske mesterne. Drømmen om seier lever fremdeles, men da trenger Oilers hjelp søndag.

Oilers hadde få problemer med å vinne den andre av tre kamper i superfinalen av Continental cup. En svært rufsete midtperiode ødela noe av helhetsinntrykket, men Oilers var det klart beste laget både i første og siste periode, og vant fortjent.

Les også

Vi fulgte kampen direkte her!

Styrte fra start

Etter en åpning preget av litt Hawaii-hockey tok Oilers raskt over kontrollen på kampen. Franskmennene spilte veldig snilt, og det var knapt verken dueller eller avblåsninger. Oilers kjørte høyt tempo både på skøyter og puck, og skapte flere store sjanser.

Etter åtte minutters spill scoret Stian Høygård fra kloss hold etter en fin pasning fra Snorre Hallem.

— Jeg gjorde akkurat som jeg pleier å gjøre. Jeg stiller meg foran mål, og ber rekkekameratene legge pucken på mål eller foran mål, så skal jeg stå der. Snorre Hallem gjorde akkurat som jeg ville, og da satte jeg pucken i mål. Det var kjempegøy, sier Stian Høygård til Aftenbladet.

Etter scoringen virket det som luften gikk litt ut av Rouen, som tapte 0-6 i åpningskampen mot Asiago. Oilers fortsatte derimot bare å male på i kjent stil. Tommy Kristiansen og Jean-Michel Daoust vartet opp med et strålende angrep der førstnevnte avsluttet med å lime pucken opp i nettaket til 2-0. Da var det spilt 16 minutter.

Som om ikke det var nok fullførte Petter Røste Fossen en strålende førsteperiode med å ta med seg pucken helt fra egen sone, og sette inn 3-0 på en glimrende enkeltmannsprestasjon.

— Vi var veldig effektive i første periode, og det er alltid lurt å starte kampene på en slik måte, sier Høygård.

Les også

Følg Stavanger Oilers i Kontinentalcupen

Kampen endret karakter

Midtperioden startet i overtall etter at vertenes Miroslav Guren pådro seg en tominutter like før pause. Det utnyttet Oilers på beste måte ved at Dan Kissel økte til 4-0 før minuttet var gått av midtperioden.

Der og da så kampen avgjort, men Rouen hadde helt andre planer. Etter 25 minutters spill reduserte lagets toppscorer, Marc-André Thinel. Da eksploderte det blant de drøyt 2000 hjemmetilskuerne i Ile Lacroix. Franskmennene fikk virkelig blod på tann av reduseringen, og kampen endret fullstendig karakter. Gang på gang angrep franskmennene, og Oilers-spillerne som tidligere hadde dominert alt utpå isen virket tafatte.

Thinel reduserte på ny. Da valgte Petter Thoresen å ta time out. Det så ut som Oilers-treneren brukte høyt volum og velvalgte ord i samtalen med spillerne, men det ga ikke noen umiddelbar effekt ute på isen. Det ble ikke flere scoringer, men Rouen var det førende laget, og skapte flere farligheter enn Oilers utover i midtperioden.

— Vi var ikke like disiplinerte i midtperioden. Vi prøvde å jage pucken, men klarte ikke få tak i den, og da kom Rouen i hundre gjennom midtsonen vår. Da var de farlige. Vi valgte feil løsninger, og da fikk de spille tre mot to og to mot en, og fikk den isen de trenger for å skape sjanser på oss, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

Les også

Vive la France

Avgjorde i sisteperioden

Den siste perioden åpnet jevnt, men en fransk utvisning to minutt ut i perioden ble avgjørende. I overtallsspillets siste sekund satte Tommy Kristiansen inn 5-2-scoringen, og da gikk luften utav både spillere og publikum i Rouen. Med to scoringer mot Rouen, og en mot Donbass fredag, står Kristiansen med tre scoringer totalt denne helgen, og er Oilers sin toppscorer i superfinalen.

— Det var veldig godt for meg å få de scoringene. Jeg har ikke scoret like mye som jeg hadde forventet av meg selv denne sesongen, sier Kristiansen.

Petter Røste Fossen fastsatte sluttresultatet til 6-2 to minutter senere, og resten av kampen ble en transportetappe. Oilers brukte ikke mer krefter enn de måtte, men hadde full kontroll på slitne franskmenn.

DUELL: Christian Dahl Andersen i kamp med en Rouen-spiller.

Etter kampslutt runget den norske nasjonalsangen i arenaen, og omkring 500 tilreisende Oilers-supportere sang. Pent var det ikke, men det kom fra hjertet. De franske mesterne var feid av banen.— Vi er gode om dagen. Det er mange spillere som bidrar med mye. Vi har sju backer som er solide og spiller veldig bra. Vi har fire løperrekker pluss en ekstra mann som rullerer, og alle er villige til å gå inn å gjøre en jobb. Samtidig ser vi at vi er sårbare når vi slurver, så vi må holde oss på tå hev, og så lenge vi gjør det er vi gode, sier Thoresen.

Må vinne søndag

Målet om seier totalt i Continental cup lever fremdeles i teorien, men Oilers er avhengig av at Rouen tar poeng mot KHL-laget Donbass fra Ukraina, noe som virker helt usannsynlig basert på de første kampene.

Etter seirer 3-2 mot Oilers på straffeslag fredag, og 5-1 over italienske Asiago lørdag står Donbass med fem poeng, og leder superfinalen idet alle lagene har én kamp hver.

Med lørdagens seier er Oilers nummer to med fire poeng. Asiago står med én seier over Rouen, og tre poeng. Arrangørklubben Rouen ligger på fjerde- og sisteplass med 0 poeng.

Fakta:

Oilers - Rouen 6-2 (3-0, 1-2, 2-0)

Ile Lacroix, 2777 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (08:15) Stian Høygård (Dan Kissel, Snorre Hallem), 2-0 (16:19) Tommy Kristiansen (Jean-Michel Daoust), 3-0 (18:41) Petter Røste Fossen (Nick Schaus).

2. periode: 4-0 (20:49) Dan Kissel (Martin Strandfeldt, Christian Dahl-Andersen), 4-1 (25:08) Marc André Thinel (Francois-Pierre Guenette, Miroslav Guren), 4-2 (27:51) Marc André Thinel.

3. periode: 5-2 44:41) Tommy Kristiansen (Juha-Pekka Loikas, Mathias Trettenes), 6-2 Petter Røste Fossen (Kurt Davis, Juha-Pekka Loikas).

Skudd: 36-29. Utvisninger: Oilers 2 x 2 min., Rouen 4 x 2 min.

Dommere: Jean Philippe Sylvain (Canada), Viki Trilar (Slovenia).

Les også

  1. Følg Stavanger Oilers - Rouen Dragons direkte her

  2. Oilers vil ut i Europa

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers