Sport

Jan og Morgan syklet fra Kristiansand til Hovden på tandemsykkel

– Det var helt utrolig at vi klarte det.

Med sykkel og menn var det over 250 kg som skulle forflytte seg oppover Setesdal. Jan Sanden styrer sykkelen mens Morgan Håland holder motet oppe.
  • Geir Christian Johannessen

Jan Sanden og Morgan Håland tjuvstartet på årets ritt fra Kristiansand til Hovden da de begynte allerede kl.12.00 natt til lørdag. Men forspranget kom godt med da det var en tandemsykkel de brukte som transportmiddel.

– Allmenntilstanden nå er ganske dårlig. Men det var helt utrolig at vi klarte å komme oss i mål, sier Morgan Håland på telefon på vei ned fra Hovden lørdag ettermiddag.

Sammen med Jan Sanden bestemte han seg torsdag kveld for å sykle Kristiansand-Hovden på en enkel tandemsykkel. 14,5 timer brukte de på de 210 kilometerne løypa strekker seg over.

– Det er første gang vi har syklet på en slik sykkel. Det var vinglete, seter og ratt var ikke riktig stilt, girene hakket, hjulene trillet dårlig og sykkelen var kjempetung. I tillegg har vi ikke trent noe, så det var hardt, sier Håland.

Les også

Nordhordland sykkelklubb først over målstreken på Hovden

Sound of Happiness

Det var kanskje ikke så rart at det første spørsmålet de stilte til Fædrelandsvennen da vi passerte dem på vei opp mot Hovden var om hvor langt det var igjen. Men reisen bød også på flotte opplevelser.

– Vi hadde et rådyr som nesten hoppet inn i sykkelen. Og vi hadde det veldig sosialt, med fine røykepauser opp gjennom Setesdal, sier Håland.

Jan Sanden og Morgan Håland brukte 14,5 timer på turen fra Kristiansand til Hovden

De forteller at selv om det hele var et spontant påfunn, ønsket de å benytte anledningen til noe positivt. De startet derfor en innsamlingsaksjon til Sound of Happiness i Farsund og Lyngdal.

– Vi håper å kunne samle inn 100 000 kroner til et veldig godt formål, og det er gøy å se at vi også har fått ganske mange med oss, sier Håland.

Han forteller at de ikke kjenner behovet for å gjenta bragden nå som de har gjort det en gang. Derfor er det en passende utlodningsgevinst i forbindelse med aksjonen.

– Vi lodder ut tandemsykkelen, avslutter han.

Les mer om

  1. Hovden
  2. Sykkel
  3. Kristiansand