Sport

Nå blir det en thrilleravslutning på Giro d’Italia

Flere forhåndsfavoritter har fortsatt muligheten på seier før siste etappe.

Nairo Quintana forsvarte den rosa ledertrøya på nest siste etappe i Giro d'Italia, men må overbevise på søndagens tempoetappe om han skal stå igjen som sammenlagtvinner.

Det går mot en utrolig jevn og ikke minst nervepirrende avslutning av den 100. utgaven av Giro d'Italia. Franske Thibaut Pinot vant lørdagens etappe.

Flere av favorittene er innenfor ett minutt av colombianske Nairo Quintana i den rosa ledertrøya før jubileumsrittet avsluttes med en tempoetappe søndag.

Den nest siste etappen var på 190 kilometer og gikk fra Pordenone til Asiago. Etappen inneholdt to stigninger av første kategori og ble vunnet av franske Pinot. Han var raskest i spurten blant seks utbrytere, blant dem sammenlagtleder Quintana.

Pinot fikk med seireren 10 bonussekunder, mens russeren Ilnur Zakarin på 2.-plass fikk 6 bonussekunder. Italienske Vincenzo Nibali ble nummer tre og fikk 4 bonussekunder. Nibali ligger nærmest Quintana i sammendraget og er 39 sekunder bak, mens Pinot er ytterligere 4 sekunder bak på tredjeplass.

Nederlandske Tom Dumoulin, som hadde ledertrøya inntil Quintana erobret den fredag, tapte 15 sekunder til og ligger 53 sekunder bak.

Giroen avgjøres med en 29,3 kilometer lang tempoetappe til Milano søndag. Dumoulin er regnet som den beste av rytterne på tempo, men det er sent i rittet, og Sunweb-rytteren har slitt med mageproblemer på tidligere etapper.