Fløyte fra tribunen lurte dommerne: Haslum truer med protest

Haslum tapte avgjørende kamp i gullduellen med Elverum.

ARKIVFOTO: Erlend Mamelunds Haslum var lite fornøyd med dommerprestasjonene onsdag.

Det er fordel Elverum i gullkampen i eliteserien håndball for menn etter at Haslum overraskende tapte 24-26 hjemme for Bodø onsdag.

Etter kampen var Haslum-trener Tom Eirik Skarpsno opprørt over dømmingen og truet med å levere protest. Årsaken var ifølge Budstikka en dommerfeil 28 sekunder før slutt.

Alle trodde en av dommerne hadde blåst for angrepsfeil, men ifølge Budstikka var det noen på tribunen som hadde blåst i en fløyte. Etter en diskusjon med sekretariatet ga dommerne ballen til Bodø.

— I så fall er det en formell feil, og vi vil protestere. Får vi medhold, kan kampen bli spilt på nytt. Det har skjedd tidligere, sier Skarpsno til avisen.

Haslum lå under med to mål da hendelsen inntraff.

— Jeg mener situasjonen var helt kampavgjørende. Hadde vi scoret med en gang, ville vi hatt en mulighet, sa han.

En eventuell skriftlig protest må leveres onsdag.

Seriefinale

Elverum og Haslum har fulgt hverandre seier for seier de siste ukene, men nå har Elverum sjansen til å skaffe seg to poengs luke med seier over Drammen søndag. Haslums gullhåp er ikke ute, for de to gullrivalene møtes i Nadderudhallen i siste serierunde 26. mars.

Har Elverum to poengs forsprang før den kampen, må Haslum vinne med fem mål for å bli mester. Det ble nemlig firemålstap i bortekampen mot Elverum.

I onsdagens andre kamp vant FyllingenBergen 36-26 over Stord og er i likhet med Bodø tre poeng bak Bækkelaget i kampen om seriebronse.

Storseirer

I kvinnenes eliteserie tok Tertnes, Byåsen og Storhamar hver sin storseier, og bare ett poeng skiller mellom dem i kampen om sølv og bronse. Tertnes er foran Byåsen på innbyrdes oppgjør, ett poeng foran Storhamar.

Stabæk er hektet av med ytterligere to poeng etter 27-38-tap hjemme mot seriemester Larvik.

I bunnstriden vant Oppsal den viktige kampen mot Fredrikstad og tok steget opp på trygg plass. Fredrikstad er på kvalifiseringsplassen. (©NTB)