Sport

VIF tapte for erkerivalen etter straffedrama

Romjulsfesten foran et fullsatt Jordal Amfi ble avgjort på straffer da Lørenskog slo Vålerenga i en skikkelig hockeygodbit.

Lørenskogs Steffen Thoresen jubler for utligningen til 3-3 i den siste perioden av eliteseriekampen mellom Vålerenga Ishockey og Lørenskog Ishockeyklubb i Jordal Amfi fjerde juledag.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

JORDAL AMFI (Aftenposten): Romjulsoppgjøret mellom Vålerenga og Lørenskog samlet hockeyfolket i hovedstaden.

Foran et smekkfullt Jordal Amfi, den tredje siste kampen før OL-hallen fra 1952 jevnes med jorden, vant Lørenskog 4–3 etter at Jason Krog ble matchvinner i en spennende straffeslagkonkurranse.

Det stod 3–3 etter ordinær tid og fem minutters spilleforlengelse.

Les også

60 minutter på 60 sekunder: Oilers tapte overraskende på hjemmebane

Brennhet Lindström

1. periode var sjansefattig før dommerne begynte å kaste spiller spillerne, hovedsakelig fra Vålerenga, i utvisningsboksen. Da kom også sjansene.

Og Roy Johansens hjemmelag tok best vare på mulighetene. VIFs poengkonge Tobias Lindström fikk lurt inn 1–0 etter 12 minutter. Og da tok matchen fyr.

Taklinger, tempo og scoringssjanser foran en fullsatt hockeystue. De aller fleste holdt med VIF og fikk se «Iskrigerne» gå i garderoben med ledelse.

Slo nådeløst tilbake

Det tok kun 52 sekunder av midtperioden før Kenneth Larsens gutter utlignet.

Jason Krog fikk pucken og knallet til. Skuddet gikk under VIF-keeper Steffen Søberg og i mål. 

Lørenskog var klart best i 2. periode og hadde mer eller mindre fullstendig kontroll på Vålerenga. Men måtte vente til det var spilt drøye 13 minutter før de kunne juble for scoring nummer to.

Sebastian Johansen alene med Søberg og satte sikkert inn 2–1-ledelse til gjestene. Stemningen i bortesvingen var god, mens hjemmefansen lurte på hva som hadde skjedd med hjemmelaget som fremsto blodfattige.

«Sovjet»-mål

Men 30 sekunder før periodeslutt hentet VIF frem et angrepsspill som minnet om det Sovjets beryktede superfemmer i sin tid drev med på isen. Lørenskog-spillerne var spilt ut av hallen da Tobias Lindström fant Martin Laumann Ylven på tvers av området foran mål, som utlignet til 2–2 bak en totalt utspilt Lørenskog-keeper Jeff Jakaitis.

2–2 var et resultat VIF skal være svært godt fornøyd med.

– Vi var ikke med i det hele tatt. Vi mistet pucken over alt, var sportssjef og assistent Espen «Shampo» Knutsens dom etter 2. periode.

Med var ikke VIF i starten av 3. periode heller. Lørenskog fortsatte der de slapp i midtperioden. Men Steffen Søberg holdt VIF inne i kampen. Slik han har for vane når det blir hett rundt ørene på laget fra Oslo øst.

Les også

Soares slakter VIF-spiller: - Han filmer og kaster seg ned, slik han alltid gjør

Thoresen stilnet Jordal

Men da 3. periode var halvspilt, litt ut av ingenting, tok plutselig VIF ledelsen. Da hadde laget hengt i tauene en stund.

Martin Laumann Ylven la i vei et håndleddsskudd som Tobias Lindström styrte i mål til 3–2.

Da ble det stemning på tribunene igjen.

Lørenskogs Steffen Thoresen er ingen populær mann på Jordal. Den hardtarbeidende løperen med en fortid i nettopp VIF, takket for piping og buing fra hjemmefansen ved å utligne til 3–3 snaut fire minutter før periodeslutt i 3. periode.

Pang i tverrligger

Dermed måtte det spilleforlengelse til.

Mats Trygg ble spilt helt fri alene med VIF-keeper Søberg halvannet minutt ut i spilleforlengelsen. Like etter fikk gjestene flere store muligheter. Men Søberg tok det som kom.

Med to minutter igjen av «sudden» pådro VIF-kaptein Brede Csiszar seg to minutters utvisning da Lørenskog kom tre mot en.

I det påfølgende overfallet hamret Stefan Espeland pucken i tverrliggeren. Men VIF kom levende fra det.

Og det hele måtte avgjøres på straffer. Der ble Jason Krog helten for Lørenskog da han avgjorde matchen med det som ble 4–3-scoringen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi kårer oss gjennom idrettsåret 2016:

Les mer om

  1. Vålerenga hockey