Sport

Norsk rytter ble angrepet av rasende dansk konkurrent: – Slo meg i bakhodet

Dramatisk etter Arctic Race-etappe.

August Jensen ble angrepet etter fredagens etappe.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Fredagens Arctic Race-etappe til Bardufoss ble et drama. Til slutt var det Alexander Kristoff som vant.

Team Coop-ØsterHus-rytter August Jensen (25) hadde også ambisjoner i spurten. Etter etappen var den danske sykkelprofilen Matti Breschel rasende på hvordan Jensen hadde oppført seg på oppløpet.

– Han var sannsynligvis irritert på grunn av måten jeg kjørte på. Det er kniving og jeg er helt sikkert ikke den snilleste i feltet. Men et slag i bakhodet blir litt mye. Jeg orker ikke å legge meg flat når folk slår til meg, sier en tydelig forbannet August Jensen etter målgang.

Les mer om etappen her:

Les også

Kristoff lekte seg til seier: – Barnesykkelløp

– Skrek fornærmelser på dansk

Jensen ble til slutt nummer 11 på etappen. Det ble også en skuffende dag for Breschel, som havnet helt nede på en 36. plass.

Breschel er én av Danmarks beste sykkelryttere. 32 åringen har vunnet en etappe i Vuelta a España, og ble nummer to bak Thor Hushovd i VM-fellestarten i 2010.

Breschel lot være å kommentere konfrontasjonen med Jensen etter dagens etappe.

– Han er sikkert ikke glad i meg nå, men sånn får det være, sier Jensen til TV 2.

– Hva sa han til deg?

– Han sa masse på dansk, jeg skjønte ikke helt hva han sa. Men det var ikke komplimenter, hvert fall.

Med i teten

Jensen henger uansett fortsatt godt med i sammendraget, og er blant utfordrerne til å stikke av med den blå sammenlagttrøya når rytterne skal avslutte rittet i Tromsø lørdag og søndag.

– I morgen blir en relativt hard dag. Det gleder jeg meg til.

– Jakter du sammenlagtseier?

– Ja, vi får se etter i morgen.

Jensen forsvarte klatretrøya i Tromsø sist Arctic Race-sirkuset besøkte «Nordens Paris» i 2014. Nå skal han kjempe om den gjeveste trøya.

– Det var en hard etappe, jeg håper å kunne sitte bedre med i finalen i år enn jeg gjorde i 2014. Støtten er alltid bra i Tromsø – jeg håper på god stemning de to neste dagene, sier sykkelkometen.

Lovpriser Leknessund

Jensen er den eneste nordnorske rytteren i rittet.

– Savner du nordnorsk selskap?

– Det er jo en nordlending som heter Andreas Leknessund (18 år, fra Tromsø) som har vunnet EM for juniorer. Forhåpentligvis får vi se han i dette rittet om ikke lenge. Det er kult at folk nordfra markerer seg så godt i sykkelsporten. Han er en sterk type.

Les mer om

  1. Alexander Kristoff