Sport

Eldar Rønning får tillitsverv: – Jeg er ydmyk og takknemlig

Dette blir den tidligere langrennsstjernens kampsaker.

Eldar Rønning skal ta fatt på jobben som medlem i Den europeiske olympiske komités (EOCs) utøverkommisjon.

Eldar Rønning (35) ble fredag valgt inn som medlem i Den europeiske olympiske komités (EOCs) utøverkommisjon.

Det skjedde under EOCs utøverforum i Monaco.

– Jeg er ydmyk og takknemlig for støtten jeg har fått fra mine europeiske utøverkollegier, sier den tidligere langrennsstjernen i en pressemelding fra Norges idrettsforbund.

– Jeg ønsker å rette et spesielt fokus mot utøveres mulighet til å kombinere idrettskarrière med studier og jobb, slik at overgangen fra endt idrettskarrière til arbeidsliv blir enklere. I tillegg vil jeg prioritere antidopingarbeidet og jobbe for bedre bevisstgjøring av utøvere som rollemodeller for barn, unge og samfunnet.

Les også

IOC tar grep etter interne skandaler: Nå har de laget egen «nei-liste» til medlemmene

Valg for fire år

EOC er paraplyorganisasjon for de 50 europeiske olympiske komiteene. Utøverkommisjonen har som formål å ivareta utøvernes interesser. Den består av seks representanter fra sommeridretter og to fra vinteridretter.

Rønning er valgt for fire år som vinteridrettsrepresentant.

Rønning har deltatt i tre OL og har fire VM-gull, ett sølv og en bronse i tillegg til 11 verdenscupseirer. Han har i seks år vært tillitsvalgt for det norske skilandslaget.

Les også

Petter Northug dropper trolig NM: – Det spøker for deltagelsen

Tilfreds

– Det er kjempebra at tidligere aktive engasjerer seg. Eldar har vært en av våre aller beste langrennsløpere og vært en fin rollemodell for Ski-Norge. Samtidig har han engasjert seg som tillitsvalgt blant landslagsløperne og jobbet aktivt inn mot det politiske skimiljøet. Jeg føler meg trygg på at han vil gjøre en god jobb som utøverrepresentant i EOC, sier skipresident Erik Røste i en kommentar til NTB.

Også idrettspresident Tom Tvedt er fornøyd.

– Det er viktig for norsk idrett å delta i utformingen og utviklingen av internasjonal idrettspolitikk. Det er svært positivt at Eldar Rønning fikk støtte til å påvirke det internasjonale arbeidet fra utøversiden, og vi er glade og stolte over å ha fått ham inn i EOCs utøverkommisjon, sier han.

(©NTB)

Les mer om

  1. Eldar Rønning
  2. Idrettspolitikk
  3. Tom Tvedt