Kristoff sjanseløs i spurten i Sveits

Peter Sagan lekte seg til seier i massespurten på den tredje etappen av Tour de Suisse. Daniel Hoelgaard og Alexander Kristoff ble nummer ti og elleve.

Alexander Kristoff kom aldri opp på bakhjulet til Peter Sagan i spurten.

Kristoff lå lenge godt plassert i feltet på den 162,3 kilometer lange etappen fra Flamatt til Murten. Men da rytterne posisjonerte seg til massespurt, ble Kristoff sittende for langt bak og måtte se slovakiske Sagan gjøre som han ville de siste meterne.

Nærmest var italienske Elia Viviani (Quick Step) og John Degenkolb (Trek Segafredo).

Slovakiske Peter Sagan vant den tredje etappen av Tour de Suisse. Bildet er fra et annet ritt.
Les også

Beskjeden Kristoff-start i Sveits

Les også

Kristoff imponerte - tok sterk spurtseier i Sveits

Sagans tok ledertrøya

Les også

Grøndahl Jansen sykler også i år Tour de France

Fastlåst

Fire utbrytere opparbeidet seg over fire minutters forsprang på etappen, men hovedfeltet spiste seg sakte, men sikkert innpå mot slutten. Feltet var samlet ved rundt seks kilometer igjen, men da den siste kilometeren skulle unnagjøres startet kampen om å få de beste posisjonene før spurten. Etappen ble avgjort opp en 200 meter lang bakke med delvis brostein.

Kristoff traff ikke på posisjonen og hadde ingen mulighet på seier da det hele skulle avgjøres. UAE-rytteren rullet inn som nummer elleve og måtte også se seg slått av landsmann Daniel Hoelgaard (FDJ) på plassen foran.

Dette var ifølge nettstedet Procycling Hoelgaards første topp ti-plassering siden sesongdebuten på Tour Down Under i midten av februar.

Sagans tok ledertrøya

Kristoffs lagkamerat Sven Erik Bystrøm ble klokket inn på samme tid som Sagan, men endte til slutt på 109.-plass.

Det var Sagans 17. etappeseier i «Sveits rundt» gjennom tidene. Med mandagens seier tok han også over den gule trøya og den grønne poengtrøya.

Rittet fortsetter tirsdag. Da er det klart for den 163,9 kilometer lange etappen fra Murten til Arlesheim.

(©NTB)