Marerittbeskjed for Nora Mørk

Nora Mørk har pådratt seg en leddbåndsskade i kneet og må belage seg på et nytt avbrekk fra håndballbanen.

Nora Mørk får nok en lang periode utenfor håndballbanen.
  • NTB

Omfanget av skaden ble avdekket under en MR-undersøkelse mandag.

Den norske håndballprofilens klubb CSM Bucuresti bekrefter på sine nettsider at Mørk igjen har vært uheldig.

«I dag har spilleren gjennomgått en grundig medisinsk sjekk, og resultatet var det vi alle fryktet: Et leddbånd i kneet er alvorlig skadd, skriver klubben.

Videre heter det at Mørk nå må gjennom en ny operasjon, og at hun deretter vil måtte ta en ufrivillig pause fra håndballen i «noen måneder». Dermed virker det helt usannsynlig at 28-åringen kan spille VM i Japan i desember for Norge.

Langt nede

Hovedpersonen selv er naturlig nok langt nede etter mandagens dårlige skadenyhet.

– Jeg kan ikke tro at jeg har så mye uflaks. Jeg er veldig lei meg for at denne skaden dukket opp, akkurat nå som alt gikk bra og jeg var i god form, sier Mørk.

– Jeg er fortvilet over at jeg ikke kan stå sammen med de andre jentene (på laget) i tiden som kommer. Jeg ville så gjerne spille sammen med dem og hjelpe laget til å nå målene sine, tilføyer hun.

CSM Bucuresti skriver at klubben vil stå ved den norske håndballprofilens side, og gjøre alt for hun kommer seg gjennom også den kommende skadeperioden.

Les også

Jakob Ingebrigtsen skjønner ikke at Olympiatoppens nye klimarom er lovlig: – Dobbeltmoralsk

Supercup-kamp

Landslagslege for håndballjentene, Anne Froholdt, opplyser til NTB at Nora Mørk nå kommer hjem til Norge slik at de kan undersøke henne her. Ifølge Froholdt vil flere detaljer om skadeomfanget vil være klare onsdag.

Landslagslegen er forsiktig med å mene noe om hvor langt avbrekk Mørk kan stå overfor.

– Det hele kommer an på hva den kliniske undersøkelsen sammenholdt med MR-bildene viser. Ulike skader tar ulik tid, og vi vet dette helt klart onsdag kveld, sier Froholdt.

Nora Mørk hjelpes av banen etter at hun fikk en smell i kneet i sin debut for Bucuresti søndag.

28-åringen spilte sin første kamp for Bucuresti i den rumenske supercupen søndag. Der gikk det galt. Hun ble hjulpet av banen og fikk behandling.

Mørk kom til Bucuresti fra Györ i sommer. Hun spilte ikke EM i Frankrike i fjor. Da var hun ute på grunn av en alvorlig kneskade. Den pådro hun seg i februar i fjor.

28-åringen scoret fire mål på fem skuddforsøk i 29-23-seieren over Ramnicu Valcea søndag. To av scoringene kom på straffer. Bucuresti ledet 16-14 ved pause.

(©NTB)