Sport

Fannemel og Forfang sørget for norsk dobbeltriumf i Sapporo

Anders Fannemel vant søndagens verdenscuprenn i hopp i Japan. Johann André Forfang sørget for norsk dobbeltseier.

NORSK KJEMPESUKSESS: Anders Fannemel, i midten, flankeres av Johann André Forfang og hjemmenasjonens veteran Noriaki Kasai etter triumfen i Sapporo natt til søndag norsk tid. Foto: Daisuke Suzuki/Kyodo News via AP/NTB scanpix

Fannemel satte bakkerekord i første omgang med 143,5 meter i storbakken i Sapporo, men var likevel på 2.-plass bak hjemmefavoritten Daiki Ito. Nordmannen slo til med finaleomgangens beste svev på 136,5 meter, og Ito mestret ikke presset som sistemann i finalen. Han slo av nesten 20 meter og raste ned til 7.-plass.

Fannemel seiret 5,6 poeng foran Forfang, som leverte karrierebeste med sin 2.-plass. Fra før hadde han tre tredjeplasser som beste. Han hoppet seg opp fra 4.-plass etter første omgang.

Forfangfikk ingen god oppladning til helgens renn. Han ble matforgiftet ved ankomst til Japan, og besvimte på hotellrommet.

Les mer om dramatikken her:

Les også

Norsk landslagsprofil besvimte før hopprenn

Veteranen Noriaki Kasai (43) tok den siste pallplassen i rennet på hjemmebane.

— Jeg er veldig fornøyd. Jeg gjorde to gode hopp, og det var en stor forbedring fra lørdag (21.-plass). Jeg hadde litt bedre vindforhold og hoppet mer offensivt, sa Fannemel ifølge en pressemelding fra FIS.

Han tok sin tredje verdenscupseier, men den første denne sesongen. Daniel-André Tande (Klingenthal) og Kenneth Gangnes (Lillehammer) har stått for de individuelle norske seirene tidligere i vinter.

Fannemel forbedret bakkerekorden til Domen Prevc med 2,5 meter.

Les også

Publikumsfiasko: Må reise to dager for å hoppe for tomme tribuner

Mye bedre

— I går var jeg syk og følte meg veldig dårlig. Jeg var i mye bedre form i dag og er veldig tilfreds med prestasjonen min. Jeg greide å gjøre de små justeringene jeg fikk beskjed om, sa toeren Forfang, som forbedret seg fra 19.-plass i lørdagens renn.

Flere nordmenn fikk det til søndag. Daniel-André Tande ble nummer ni, mens Joachim Hauer endte på delt 10.-plass. Tande hoppet seg opp fra 17.-plass med finaleomgangens tredje beste hopp. Hauer var best av samtlige i kvalifiseringen og fulgte brukbart opp i rennet.

Kenneth Gangnes ble nummer 20 og Andreas Stjernen nummer 23. Gangnes greide ikke helt å revansjere seg etter at han lørdag ble disket fra fjerdeplass. Han var på 9.-plass etter første omgang, men slo av 20,5 meter i finaleomgangen og falt ned på 111 meter. Likevel er han fortsatt beste nordmann i verdenscupen sammenlagt på 3.-plass.

Verdenscupleder Peter Prevc ble nummer seks søndag, mens toeren Severin Freund ble nummer fire.

Må kvalifisere seg

I sammendraget er Forfang på 4.-plass og Tande på 9.-plass. Kasais tredjeplass søndag gjorde at han med fem poengs margin holdt unna for Fannemel og holder 10.-plassen som siste direktekvalifiserte hopper.

Verdenscupen i hopp fortsetter nå med renn i Norge, og de norske hopperne gleder seg.

— Jeg ser virkelig fram til rennene på hjemmebane. De er et stort mål for oss, og jeg har veldig lyst til å hoppe godt i Holmenkollen, Granåsen og Vikersund, sa Fannemel.

— Jeg gleder meg veldig til å hoppe i Norge igjen, sa Forfang.

(©NTB)

Les mer om

  1. Hopp
  2. Anders Fannemel
  3. Johann André Forfang