Sport

Så mye tjener de norske stjernene på triumfene

Ingen langrennsløpere har fått mer premiepenger enn Heidi Weng i vinter, men hun blir slått av en norsk alpinist.

Heidi Weng har håvet inn over halvannen million så langt denne sesongen.

Langrennsløperne kommer til ski-VM med langt mer stinne lommebøker enn hopperne og kombinertutøverne.

Etter pengefesten i Tour de Ski er langrennsløperne soleklart best betalt, men de blir fullstendig parkert av verdens beste alpinister.

NTB har sett på hvilke utøvere som topper pengelistene i langrenn, hopp og kombinert en måned før ski-VM i Lahti. For å få en pekepinn på prispengene, har vi også sammenlignet med FIS-kollegene i alpint. Sponsorkroner og andre inntekter er ikke tatt med.

TdS-vinner Heidi Weng har gått inn 1,56 millioner kroner hittil. Dermed topper hun foran Sergej Ustjugov. Russeren står med 1,18 millioner kroner i premieinntekter etter triumfen opp slalåmbakken i Cavalese.

Martin Johnsrud Sundby er den norske herreløperen som har gått inn mest FIS-penger med 1,1 millioner kroner.

Hopperne må finne seg i å være frahoppet inntil videre, men der vil pengepremiene vokse kraftig under Raw Air. Da spyttes det inn 1 million kroner ekstra i pengepotten til de tre beste.

Les også

Northug har reist utenlands - trener på hemmelig sted i Sveits

Penger til leilighetskjøp

Hoppukevinner Kamil Stoch har sikret seg 599.000 kroner i premiepenger. Verdenscupleder Domen Prevc har hoppet inn 545.000 kroner, mens Daniel-André Tande har sikret verdifulle penger til sitt bebudede leilighetskjøp.

Kongsberg-hopperen har hoppet inn 539.000 kroner hittil i sesongen.

Flest premiepenger på jentesiden har Sara Takanashi. Den suverene japanske stjernen har sikret seg 142.128.

Kombinertløperne er populære i Tyskland. Duoen Eric Frenzel og Johannes Rydzek har gått inn henholdsvis 444.000 og 389.000 kroner i 2016/17-sesongen.

Jørgen Graabak har sikret flest FIS-penger av de norske med 126.000 kroner.

Kometen Jarl Magnus Riiber står oppført med skarve 19.458 i premiepenger. Da er det bedre stilt med langrennstalentet Johannes Høsflot Klæbo som har hanket inn 232.650 kroner i sin vc-debut.

Les også

Sundby vraker høyden før ski-VM

Kjørt fra av alpint

Petter Northug har ikke sikret seg premiepenger i årets verdenscup i langrenn. Hoppveteran Tom Hilde har fått 12.690 kroner inn på konto.

Hoppukedebutant Robert Johansson kom hjem til en hyggelig melding fra kontofonen. 104.904 kroner har funnet veien til Søre Ål-hopperens konto, mye takket være annenplassen i Innsbruck.

Men alpinistene kjører ifra sine forbundskolleger. Kjetil Jansrud har hittil passert 1,6 millioner kroner i premiepenger, tett fulgt av Henrik Kristoffersen (1,45).

Og da har vi ikke tatt med de virkelige pengemaskinene i verdenscupen. Mikaela Shiffrin dominerer voldsomt på kvinnesiden. Hele 3,15 millioner kroner har den amerikanske jenta kjørt inn.

Marcel Hirscher topper herrenes liste med knappe 2,1 millioner kroner i premiepenger.

(©NTB)

Les mer om

  1. Kjetil Jansrud
  2. Heidi Weng
  3. Martin Johnsrud Sundby
  4. Petter Northug
  5. Tour de Ski