Cavendish: - Edvald og jeg har alltid hatt suksess sammen

— Før lot han bare bena snakke, nå er han blitt en leder også, sier Mark Cavendish om Edvald Boasson Hagen.

Mark Cavendish var i godt humør på pressekonferansen to dager før Tour de France. Det er ikke alltid han har vært like avslappet før start.

SAINT-LÔ: De syklet sammen i Columbia. De syklet sammen i Team Sky. Nå er Mark Cavendish og Edvald Boasson Hagen igjen lagkamerater, denne gang på Dimension Data.

— Edvald og jeg har alltid hatt suksess sammen, sa Cavendish på torsdagens pressekonferanse.

— På de flate spurtene skal jeg gjøre en jobb for Mark, men ellers får jeg flere muligheter for å forsøke meg selv, sier Boasson Hagen.

Den første store utfordringen kommer allerede på den første etappen som har mål på Utah Beach som er kjent fra D-Dagen. Spørsmålet er om det skal bli D-dagen for Dimension Data lørdag?

— Jeg blir veldig overrasket dersom ikke Cavendish er en av de aller fremste der, sier lagets sportsdirektør Rolf Aldag til Aftenposten.

— Cav, Marcel Kittel, André Greipel og Alexander Kristoff er mine heteste favoritter på den etappen, sier Aldag.

Les også

Hushovds råd til Tour-debutanten: «Se opp for sosiale medier»

Usikker på plassering

At Boasson Hagen skal være med i opptrekkstoget for Cavendish inn på de siste kilometerne er garantert. Men om han skal være den siste eller nest siste som avleverer briten til seg selv når det gjenstår et par hundre meter, vil ikke Aldag ut med.

— Det får vi se på, sier tyskeren.

Cavendish har med seg sin spesielle leadout Mark Renshaw til årets Tour de France, men mannen fra Australia er ikke like skarp i rollen som han var for noen år siden.

Les også

Til Tour de France full av energi

Cavendish i gult?

Vinneren av den første etappen kommer også til å ikle seg den gule ledertrøya, sannsynligvis bare for én etappe siden avslutningen på den andre er tøffere.

De tre største stjernene i Dimension Data. Fra v. Mark Cavendish, Daniel Teklehaimanot og Edvald Boasson Hagen.

— Den gule trøya har aldri vært et mål for meg, men det er nå engang noe jeg aldri har klart. Jeg er her for å vinne etapper, og vinner jeg den første får jeg også den gule trøya. Slik er det bare, forklarte Cavendish.For å klare det er han sannsynligvis avhengig av 29 år gamle Boasson Hagen.

— Edvald imponerte meg da han vant spurten i Critérium du Dauphiné for noen uker siden. Da tekstet jeg ham og lurte på om jeg bare skulle holde meg hjemme i juli, sa en smilende brite som står med 26 etappeseire i Tour de France.

Les også

Kristoff-konkurrent havnet i slåsskamp - må stå over Tour de France

OL blir hans bane?

Den aerodynamiske spurteren har i år hatt en helt annen oppladning til Tour’en enn tidligere. I august skal han sykle OL på bane, og forberedelsene til det har vært minst like viktig som til Tour de France.

— Det blir spennende å se. Kanskje gjør jeg det bedre enn noen gang her (vant seks etapper i 2009) eller dårligere enn noen gang. Jeg vet ikke.

Akkurat hvor mange etapper som gir vinnersjanser i år er Cavendish usikker på.

— I fjor trodde jeg det var mange flere enn det var. Jeg trodde det var en mulighet på den etappen som Greg van Avermaet vant, men endte opp med å tape 40 sekunder på de siste par hundre meterne, men realistisk er det kanskje fem-seks som er mulig, påpekte han.

Det var altså ikke bare teamet rundt Alexander Kristoff som var for optimistiske i sine seiersanslag for fjorårets Tour de France.

Med kort tid mellom siste etappe av Tour’en og OL har det vært spekulert i at Cavendish ikke har planer om å sykle helt til Paris.

— Jo, det har jeg. Jeg er her for å gjøre en jobb for Dimension Data, og den skal jeg fullføre. De gangene jeg har brutt har det alltid vært en grunn for det, sa mannen som har vunnet fire ganger på Champs-Élysées.

Hør Aftenpodden Sport hvor EM slaktes, kvinnehets diskuteres og norske lags sjanser i Europa vurderes: