WADA skal undersøke Landis-saken

Det internasjonale antidopingbyrået (WADA) skal granske Landis og beskyldningene som er framsatt.

DOPINGANKLAGER: Floyd Landis har beskyldt syvdobbelt Tour-mester Lance Armstrong for å ha drevet med doping. Nå skal det internasjonale antidopingbyrået undersøke saken.

Les også:

Det internasjonale antidopingbyrået (WADA) har bestemt seg for å undersøke Landis-saken og de beskyldningene som er framsatt ytterligere.

Den amerikanske rytteren, som gikk til topps i Tour de France i 2006, men som siden ble fratatt seieren, har innrømmet at han dopet seg regelmessig som rytter.

Alvorlige beskyldninger

Han har også kommer med alvorlige beskyldninger om dopingmisbruk rettet mot flere av lagkameratene sine.

– Vi i WADA er klar over de alvorlige beskyldningene Floyd Landis har kommet med, og samtidig oppfordrer vi dopingtatte ryttere til å stå fram med informasjon de måtte ha, sier John Fahey, som er sjef for WADA.

Han sier at WADA kommer til å ta kontakt med det amerikanske antidopingbyrået, samt andre myndigheter som er relevante, for å komme til bunns i Landis-saken en gang for alle.

Benekter påstandene

– Vi i WADA ser fram til de undersøkelsene vi skal få satt i gang. Vi ser også fram til å få stilt spørsmål til dem som er ansvarlige, sier Fahey.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) skriver i en pressemelding at det kategorisk benekter de beskyldningene Landis har kommet med.