Sport

Slurvete Vålerenga fikk bank i seriepremieren

Vålerenga jaget seier i overtall. Så ga Stefan Espeland bort pucken for n’te gang og dermed rasket Storhamar med seg alle poengene.

Christian Larrivée scorer Storhamars første mål bak VIF-målvakt Steffen Søberg.
 • Espen Hansen
  Aftenposten

Vålerenga— Storhamar 2-4

JORDAL AMFI (Aftenposten): Svenske Linus Johansson var en evig mare for hjemmelaget hver gang VIF hadde power play. SIL-spilleren stjal pucker matchen igjennom, og han fikk en meget fortjent belønning da han sørget for scoringen med bare to minutter igjen av kampen.

Storhamar har vært gjennom mange hestekurer de siste årene, men Christian Larriveé har de klart å beholde. På Jordal var det liten tvil om at han var den store spilleren hos de gule og blå. Han scoret hattrick!

Førsterekka med Larriveé, Pål Johnsen og Joakim Jensen holder høy klasse sett med norske øyne. Ellers har den nygamle treneren Alexander Smirnov at ujevnt mannskap å rutte med, men i åpningskampen var laget fullt på høyde med de som kaller seg Oslos stolthet.

Her møttes altså forrige sesongs seriemester mot nummer seks på tabellen. Vålerenga trengte syv kamper for å vinne semifinaleserien mot det som i hvert fall var erkerivalen. Den rollen har nok Lørenskog overtatt nå.

VIF spilte uten nye Brian Ihnacak. Han er først klar til lørdagens kamp mot Lørenskog. En aldri så liten nyhet, der altså. Vålerenga har sluttet å bruke ikke spilleberettigede folk.

Kampen fikk en artig start, gjestene kjørte karusell på et hjemmelag som liksom skulle ha farten fra Champions Hockey League i kroppen. Vålerenga-spillerne så ikke klare ut i det hele tatt. Upressede feil i egen sone, sakte fart og sommel. Hva var dette?

Det var i grunnen veldig mye slurv og upressede feil, spesielt fra hjemmelaget kampen igjennom. Det lar seg kanskje forsvare med at det var serieåpningen, men det så til tider litt hjelpeløst ut.

Et gyllent minutt i førsteperioden var den store beholdningen for hjemmefansen. Først var det backen Daniel Sørvik som fant krysset bak Engelage. To bytt senere var Filip Gunnarsson frempå og styrte inn et skudd fra Erik Follestad Johansen.

Scoringene var fine nok de, men begge kom etter stygge feil i SIL-forsvaret.

Vålerenga var effektive i den første perioden og hadde samtidig en god keeper i Steffen Søberg.

Den effektiviteten holdt seg imidlertid helt borte i midtperioden. Niklas Bröms hadde flere store sjanser, og Erik Follestad Johansen traff stolpen, men i denne perioden var det kun Christian Larriveé som fikk uttelling. Vålerengas Tobias Lindström fikk ikke noen assist, men det burde han fått etter å ha mistet pucken på offensiv blå linje. Larriveé kunne uhindret dundre frem og finte vekk Søberg.

Larriveé sørget for utligning med et dundrende langskudd tidlig i tredjeperioden og satte også den siste i tomt bur.

Les også

 1. Hvem skal ut?

 2. «De andre lagene vil kjempe med nebb og klør for å ødelegge for oss»

 3. – Nå håper jeg dere er stolte. For dette er noe av det flaueste jeg har sett.

 4. Hederlig mesterligatap for Vålerenga

 5. Turneringsledelsen ser mellom fingrene på Jordal

Les mer om

 1. Ishockey
 2. Storhamar
 3. Vålerenga hockey