Arrangøren har Northug blant favorittene. Cologna savner nordmannen.

Dario Cologna savner sin store konkurrent i Tour de Ski, men blir ikke overrasket hvis Northug står på startstreken i OL.

Petter Northug jr. og Dario Cologna har hatt mange tøffe oppgjør under Tour de Ski. Dette bildet er fra Val di Fiemme i 2013. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

– Ja, jeg vil savne ham. Det er alltid bra å ha Petter i konkurranser. Det er ikke lett for ham nå, men jeg håper han er tilbake snart og i OL, sa Dario Cologna til norske medier under fredagens pressekonferanse i Lenzerheide.

Dario Cologna har vunnet Tour de Ski tre ganger og hatt mange tøffe dueller med Northug, men i år ble Northug kun reserve i den åtte mann store norske troppen.

Les også

Northugs trener om vrakingen: – Dette var kjedelig

– Det er mange sterke norske løpere. Har du ikke resultatene, så er det vanskelig å være i world cup, fastslår Cologna.

Tror ikke på karriereslutt

To ganger har sveitseren henvist Petter Northug til andreplass i sammendraget i Tour de Ski. Da Cologna vant Touren for tredje gang i 2011/12-sesongen, ble Northug nummer tre.

Selv om Northug ikke er på plass i Sveits, tror ikke sveitsernes langrennsstjerne at nordmannens fantastiske karriere er over.

– Nei, jeg har stor respekt for Petter og resultatene hans. Jeg blir ikke overrasket om han kommer seg til OL igjen. Jeg håper å se han i verdenscupen og håper han ikke er ferdig, sier Cologna.

– På hvilken distanse tror du muligheten hans er størst?

– I øyeblikket har han nok størst sjanser på sprinten, mener Cologna.

Favorittstempel

I programheftet til arrangøren listes fem herreløpere opp som favoritter til å vinne Tour de Ski som starter med sprint fristil lørdag i Lenzerheide: Martin Johnsrud Sundby (nummer to i fjor), fjorårsvinner Sergey Ustiugov, Alex Harvey, Petter Northug og hjemmehåpet Dario Cologna som ble nummer tre for ett år siden.

Cologna har en ambisjon om å kjempe helt i toppen, men gir russerne og Sundby favorittstempelet.

– Det er viktig å henge med i teten og ikke ha en dårlig dag, sier han.

– Johannes Høsflot Klæbo står over Tour de Ski. Hva tenker du om det?

– Da er det nok hvile som er det beste for ham, sier Dario Cologna.

Les også

Landslagssjefen friskmelder Sundby til Tour de Ski

Etter lørdagens sprint venter intervallstart klassisk (søndag) og jaktstart fri teknikk (mandag).

Touren fortsetter til Oberstdorf med klassisk sprint (onsdag) og fellesstart fri teknikk (torsdag), før konkurransen avsluttes neste helg i Val di Fiemme med fellesstart og jaktstart.