Sport

Gjesdal vil ha best av fem kamper

FyllingenBergen-treneren roser den nye sluttspillordningen, men mener det er et forbedringspotensial i kursen som er staket ut.

EN NY VÅR. Å spille mange håndballkamper i april og mai, med Champions League som lokkemiddel, er noe som faller i smak hos Vidar Gjesdal. Foto: Ørjan Deisz Foto: Ørjan Deisz

  • Trond Sandvik

— En helt annen verden enn tidligere. Spillerne er vanvittig motiverte. Så det er ingen tvil hos meg om at Norges Håndballforbund og Norsk Topphåndball har tatt de rette grepene, konkluderer Vidar Gjesdal.

Det norske sluttspillet har frem til inneværende sesong gitt vinneren en plass i de lavere rangerte E-cupene. Pluss et pengebeløp som har krympet litt de siste årene. Nå handler alt om retten til en kvalikplass for selveste Champions League. Norske klubber klarer sjelden å nå det forjettede gruppespillet i dette høyt profilerte selskapet – til det er de for svake i internasjonal sammenheng. Men bare det at muligheten er der, motiverer.

— Absolutt. Den nye sluttspillmodellen med tette kamper og Mesterligaen som lokkemiddel, har løftet herrehåndballen her hjemme flere hakk.

- Mer kompakt

Gjesdal mener like fullt det er et forbedringspotensial i den norske utgaven. Han ser på sikt for seg best av fem kamper i hver runde – fra kvartfinaler til finaler. Denne våren spiller de åtte beste lagene hjemme/borte. Og en tredje kamp dersom lagene vinner hvert sitt oppgjør innledningsvis.

— Jeg tror vi kunne avviklet serien enda mer kompakt. For å gi sluttspillet enda flere kamper. Å møte samme laget med bare få dagers mellomrom, er rett og slett gøy. Og utfordrende. Du har kort tid til å justere deg inn fra forrige møte. Slikt gir etter min oppfatning sluttspillet en ekstra dimensjon.

FyllingenBergen og Elverum har så langt gjort maks ut av sine kvartfinalekamper. Elverum slo Fyllingen i Framohallen, bergenserne svarte med å seire etter ekstraomganger i Terningen Arena. Onsdag venter en tredje og avgjørende match.

— Jeg tror vi tåler det tette programmet bedre enn Elverum. De har måttet stille med relativt få spillere over en periode nå. Mest grunnet skader. Mens jeg har en fulltallig tropp å ta av. Det kan fort bli utslagsgivende.

Gjesdal vil samtidig kalle det en bragd om laget hans går hele veien og vinner sluttspillet. Fordi FyllingenBergen vil måtte spille alle de avgjørende rundene på bortebane. Plasseringen i serien styrer den biten av oppsettet. ØIF Arendal vant serien, og vil dra hjemmefordel av det i både semifinalene og finalene – om sørlendingene henger med helt frem til slutten av mai.

Bodø er allerede semifinaleklare gjennom to strake seirer mot Drammen. Men både ØIF-Runar, Haslum-Halden og Elverum-FyllingenBergen må gjennom en tredje kamp for å få svar på hvem som blir slått ut og hvem som fremdeles kan drømme om en plass i Champions League.

Les også

  1. Kan sende arbeidsgiveren ut av cupen: Tør ikke gå på jobb om han senker Viking

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen