Sport

Håndballjentene er på vei mot imponerende VM-rekord etter storseier

Norge lekte seg med Argentina.

Det ble som forventet en enkel seier for Norge mot Argentina.
  • NTB

36-21-seieren over Argentina var den 27. strake kampen uten tap.

Hittil siste nederlag kom mot Russland i OL-semifinalen i Rio de Janeiro for 16 måneder siden.

Bestenoteringen er 28 og skriver seg fra tiden under Marit Breivik. Både i 2004-05 og 2008-09 gikk landslaget hennes så lenge ubeseiret.

Argentina-kampen ble langt på vei som ventet. Landslagssjef Thorir Hergeirsson valgte å disponere mannskapet en del med tanke på hva som skal skje senere i VM.

Det ga spilletid for jenter som ikke er førstevalg og også uttesting av konstellasjoner både i forsvar og angrep.

– Det er annerledes å spille slike kamper enn kamper mot lag som vi vet er på høyde med oss. Nå fikk flere nye spillere sjansen, sier Hergeirsson til TV 2.

Mellomfornøyd

Han var fornøyd med de "nye" spillerne som kom inn, men skulle helst sett at de etablerte spillerne sto bedre mot argentinerne i første omgang.

– Men i annen omgang var det rimelig bra. Det er lett å tro at det holder å spille på 80 prosent, men man må være på, sier landslagssjefen.

Det synet deler Nora Mørk.

– Kampen ble ikke helt slik vi hadde ønsket. Argentina er et bra håndballag, og vi var litt ukonsentrerte i starten. Men det ble en komfortabel seier, sier hun.

Keeper Kari Aalvik Grimsbø startet i målet, men hun hadde ingen god kveld og ble byttet ut ved pause etter bare to redninger. Katrine Lunde fulgte opp sin praktkamp mot Ungarn fra kvelden før og spilte meget godt da hun kom inn.

Les også

Norsk stortalent satt ny juniorverdensrekord

Lenge

Etter ganske svake 30 åpningsminutter løftet Norge spillet en del etter pausen.

Norge åpnet VM med en super førsteomgang (21-11) mot ungarerne lørdag, og ingen står imot om de norske spillerne kommer opp på det nivået igjen.

De vanlige braksifrene mot Argentina uteble denne gangen. Dette var tredje gang Norge møtte Argentina i VM-sammenheng. De to tidligere kampene endte 37-18 (2013) og 45-13 (2003).

Tre til?

Dersom Norge går hele veien og spiller om medaljer 17. desember, vil laget være i gang i 16 dager i løpet av mesterskapet.

I de tre siste gruppekampene møter Norge Polen (tirsdag), Tsjekkia (torsdag) og Sverige (fredag). De norske jentene er storfavoritter mot alle.

Til 1/8-finalen forflytter Norge seg nordøstover i Tyskland og havner i Leipzig. Der skal det også spilles kvartfinaler.

Les mer om

  1. Håndball