Sport

Forslått Forfang etter fall: - Jeg var heldig

Johann André Forfang droppet finaleomgangen i skiflygings-VM etter at han falt på 240 meter i 3. omgang.

Johann André Forfang falt under lørdagens VM i skiflyging.

Johann André Forfang falt etter å ha landet på 240 meter i 3. omgang i skiflygings-VM. Nå kan søndagens lagkonkurranse også ryke.

Han endte på fjerdeplass etter tre omganger. Han synes ikke å ha skadet seg, men ville ikke ha deltatt dersom den fjerde omgangen var blitt avviklet.

– Jeg er forslått og vond i kroppen, men jeg synes det går overraskende bra, sa Forfang etter det ublide møtet med moder jord med en hastighet i landingsøyeblikket på godt over 100 km/t.

– Jeg synes jeg ikke mestret fallet så veldig greit, men det kunne jo gått veldig galt det der. Jeg står nå her, så det er bra, sa 20-åringen.

Tromsø-hopperen klaget mest over smerter i det ene kneet. Ifølge landslagstrener Alexander Stöckl var kneet stabilisert, og det avgjøres søndag om han hopper i lagkonkurransen. Andreas Stjernen og Joachim Hauer står klare for å steppe inn Forfang ikke kan.

Skiflygings-VM ble amputert på grunn av værforholdene i Kulm. Først utsatte man den 4. og siste omgangen, før den ble kansellert.

Dermed ble resultatene fra de tre første omgangene tellende. Der var Peter Prevc best foran Kenneth Gangnes.

Søndag er det laghopping. Norge vant de to første utgavene av lagkonkurransen i skiflygings-VM, sist i Kulm i 2006, men falt utenfor pallen i VM på hjemmebane i 2012. I 2014 i Harrachov ble lagkonkurransen avlyst. (©NTB)

Les også

  1. Hoppsensasjonen en mester i å undervurdere seg selv

  2. Drama før VM-hoppfinalen: Gangnes falt på 238 meter

  3. Gangnes med sensasjonell sølvmedalje i VM i skiflyvning

Les mer om

  1. Hopp