Slik glede har ikke Byåsen kjent før i sesongen

Fremragende Ødegård sikret overraskende seier i Bergen.

TERTNES-BYÅSEN 24-25

Det har vært en temmelig tung sesongstart for Byåsen-jentene. Kun to seire på de første seks seriekampene og 30 baklengsmål i snitt har vist at sølvmedaljen nok sitter vesentlig lenger inne denne sesongen enn de foregående.

Men troen på at det er mulig også i år ble tent da sterke Tertnes ble beseiret i Bergen torsdag kveld, etter det som var en svært nervepirrende kamp.

— Lykkelig

Da kampsignalet gikk viste lystavlen seier 25-24, og Byåsen-spillerne kjente på en glede de ikke har smakt på tidligere i høst.

— Nei, det var skikkelig deilig. Jeg tror vi trengte dette. Jeg er bare lykkelig over at vi har vunnet, sier landslagsback Emilie Hegh Arntzen.

— En lettelse. Vanvittig deilig å vinne. Det er mye som har gått mot oss i starten, mener trener Claus Mogensen, som var tilbake på sidelinjen etter å ha vært hjemme i Danmark de siste ukene.

— De andre seierne vi har hatt i år har vært ganske komfortable. Det er utrolig viktig at vi klarer å vinne en sånn kamp også, sier keeperkjempen Ingrid Ødegård.

Strålende start

Etter en sterk åpning var Byåsen oppe i ledelsen 10-4 over favorittene fra Bergen. Forsvarsspillet fungerte bedre enn noen gang tidligere i sesongen, mens Ødegård var strålende bakerst.

Rødtrøyene mistet imidlertid litt av flyten, og Tertnes tok gradvis over. Dermed kunne også hjemmelaget ta pause med ledelsen 14-12. Byåsen begynte atter godt etter hvilen, og tok tilbake ledelsen. Byåsen-forsvaret tok fullstendig luven av Tertnes' landslagsback Stine Skogrand, og da Emilie Hegh Arntzen dundret inn 21-17-scoringen i overtall knapt halvveis ut i den andre omgangen hadde sølvgrossistene fra Trøndelag et godt tak om kampen.

Men så - som i den første omgangen - stoppet det fullstendig opp. Byåsen hadde to feite muligheter til å øke ledelsen, før angrepsspillet stokket seg fullstendig. Samtidig tok Tertnes godt vare på mulighetene fremover, og etter tre mål på rappen måtte Byåsen-trener Claus Mogensen ta timeout med under ti minutter igjen å spille.

Det hjalp, og Byåsen klarte å holde på ledelsen hele veien inn.

- Ødegård avgjørende

Mye takket være Ødegård, som sto frem med en rekke strålende redninger de gangene forsvaret sviktet.

— Hun var avgjørende for oss i dag. Ingrid sto en riktig god kamp, og det er deilig at det løsnet og at vi endelig fikk en kamp der forsvar og keeper fungerte sammen, sier Mogensen, og får støtte av Hegh Arntzen:

— Ingrid var helt fantastisk. Hennes beste kamp hittil i år, sier hun.

Akkurat det kjenner Ødegård på selv også.

— Endelig, sier hun fornøyd.

Før hun innrømmer at slike forestillinger gjør underverker for selvtilliten.

— Det betyr veldig mye. Jeg føler det har gått greit på trening, og synes jeg har stått ok hittil. Men jeg har lengtet etter å kjenne på maksnivået mitt, og lurte veldig på når det skulle komme. Det var deilig å være oppe og snuse på det i dag, sier hun til adressa.no etter seieren.

Det passet nok godt for Byåsen at det var mot akkurat Tertnes.