Risikerte å bli sendt hjem fra Hoppuka etter fiaskorenn – så slo han kraftig tilbake

Halvor Granerud er sjeleglad for at familien skal få se ham hoppe i Innsbruck.

Halvor Egner Granerud har sett at i hoppsporten kan ting snu fort. Han var utenfor for få dager siden, og beste norske i nyttårshopprennet.
  • Mette Bugge

GARMISCH-PARTENKIRCHEN: Mor, far, bestemor og bestefar kommer til det tredje nyttårshopprennet, men etter den dårlige starten på Hoppuka, var det fare på ferde for familiens skihopper.

Granerud kvalifiserte seg ikke til finalen under åpningsrennet i Oberstdorf og ble veldig skuffet på egne vegne.

I nyttårshopprennet så han lyset. Askerbøringen ble beste norske på 9. plass.

Endelig litt klaff

– Jeg har slitt med å få til to gode skihopp, sier 22-åringen, som endelig fikk til nettopp det, med hopp på 127 og 132 meter.

Han følte dermed at han slo kraftig tilbake, etter at Nettavisen hadde spekulert i at han kunne bli sendt hjem fra Hoppuka.

– Jeg har ikke vært så negativ som enkelte medier har vært. Jeg dro til bakken med en god følelse i det andre rennet. Men jeg forstår at slike spørsmål kommer etter det som skjedde i Oberstdorf. Man tenker på det, men samtidig har jeg vært med såpass lenge og vet at folk skriver. Det er en naturlig del av det. Man får ikke gjort noe med det. Det er bare opp til meg å levere prestasjoner som jeg er fornøyd med, sa Granerud til journalistene i intervjusonen.

Han legger til:

– Man får som man fortjener stort sett. Men jeg smilte lurt da jeg leste saken 1. nyttårsdag, på morgenen. Det var deilig å slå tilbake.

Halvor Egner Granerud fikk støtte av landslagstrener Alexander Stöckl.

Granerud vet imidlertid at alt handler om resultater. Han er blitt sendt hjem fra Hoppuka halvveis tidligere. Det skjedde for tre år siden, da Tom Hilde ble erstatter.

– Det var ikke noe gøy.

Den gangen var foreldrene tilskuere i Hoppuka uten å se ham i aksjon.

– De er blitt så glade i Hoppuka, så jeg tror også at de overlever uten meg.

Granerud fikk oppmuntring av landslagstrener Alexander Stöckl etter at alt var over. Han fremhevet ham og Andreas Stjernen, som tross alt var inne blant de ti beste.

– Halvor blir ikke sendt hjem. Ingen av de norske blir det. Jeg ser fremgang også hos Tande, sier han om den eneste norske utøveren som ikke kom til finalen.

PS. Granerud konkurrerte om den siste hoppukeplassen med Marius Lindvik.