Solskjær fikk norsk alpinstjerne til å bytte favorittklubb

– Jeg er absolutt en medgangssupporter.

Manchester Uniteds midlertidige manager Ole Gunnar Solskjær er årsaken til at landslagsalpinist Adrian Smiseth Sejersted byttet favorittklubb. Her er han i målområdet under verdenscuprennet i utfor i Kitzbühel fredag.
  • Erlend Nesje
  • NTB

KITZBÜHEL: Adrian Smiseth Sejersted, landslagskjører i alpint, byttet favorittklubb fra Chelsea til Manchester United etter at Ole Gunnar Solskjær tok over som manager.

Sejersted, som fredag kjørte inn til en 13.-plass i utforrennet i Kitzbühel, holdt med Chelsea i over ti år, men har nylig gjort noe som egentlig ikke er lov blant fotballsupportere: Å bytte favorittklubb i voksen alder.

– Jeg burde kanskje ikke sagt det, sier en lattermild Sejersted.

Fredag kveld skulle 24-åringen benke seg foran skjermen for å se sitt nye favorittlag slå Arsenal i FA-cupen.

– Jeg har bare nylig blitt fan på grunn av Solskjær. Jeg er absolutt en medgangssupporter. Nå som Solskjær hopper inn, så hopper jeg inn selv, sier Smiseth Sejersted.

– Har du byttet fra et annet lag også?

– Jeg har faktisk skiftet fra Chelsea. Jeg heiet på dem i 10–12 år fordi jeg synes Didier Drogba og José Mourinho var kule, men nå som Solskjær er inne må jeg følge med jeg og, sier han til Aftenposten.

– Du vet hva det betyr å bytte lag?

– Jeg burde kanskje ikke sagt at jeg har byttet lag, men jeg synes det er artig at Solskjær gjør det bra. Hvis han går til en annen storklubb, blir det mitt nye favorittlag, sier alpinisten og ler igjen.

Fredag ble dermed en god dag for den nybakte United-supporteren. Ikke bare kjørte han inn til karrierebeste i utfor, men Solskjær og hans United slo Arsenal 3-1 på bortebane i FA-cupen.

Søndag kan Sejersted få nye gode opplevelser i alpinbakken. Da er det super-G i Kitzbühel.

(Aftenposten/NTB)