Sport

Oilers-helten: - Gode lag taper ikke to på rad

Henrik Holm reddet Oilers på en dårlig dag.

  • Camilla Klovning

STAVANGER OILERS — FRISK ASKER 2-1

Han hadde bare spilt seks kamper i eliteserien tidligere denne sesongen, og har havnet i skyggen av Ruben Smith. Lørdag grep imidlertid Oilers-keeper Henrik Holm sjansen med begge hendene og reddet seieren da Oilers vant 2-1 mot Frisk Asker på en dårlig dag.

— Vi måtte grave dypt og hadde mer enn nok å gjøre for å redde tre poeng. For min del var det en fin kamp å stå. Det var tett og jevnt og jeg fikk sjansen til å gjøre noen gode redninger, sier Holm til Aftenbladet like etter kampslutt.

Les også

Soares reddet dagen for Oilers

Oilers gikk ut i hundre mot tabelltreerne fra Asker, og tok oppskriftsmessig ledelsen 1-0 ved Jean-Michel Daoust etter bare 3.42. Vertene fortsatt å dominere i den første perioden, som endte med hele 16-5 i skudd. Det så imidlertid ut som to helt andre lag entret isen i midtperioden. Frisk Asker var plutselig langt hissigere på grøten enn Oilers, og vertene hadde tidvis mer enn nok med å rydde unna gjestenes forsøk.

Levde farlig

Serielederne og en meget solid Henrik Holm sto imidlertid fortsatt uten baklengsmål etter en midtperiode med 13-13 i skudd. Den gode andreperioden ga likevel bortelaget fornyet tro, og 3. periode var bare snaut fire minutter gammel da Mathias Saksvik Baar satte inn 1-1. Utligningen så ut til å stresse Oilers-spillerne, som slet med både presisjonen, innsatsviljen og avslutningene mot en svært god Nicklas Dahlberg i Frisk Asker-buret. Det gjensto bare to og et halvt minutt av kampen da Tommy Kristiansen og Josh Soares omsider viste den innstillingen Oilers-trener Petter Thoresen savnet gjennom hele oppgjøret. Førstnevnte kjempet til seg pucken foran mål og skjøt i stolpen. På returen sto en våken Soares og sørget for 2-1 og en sliteseier av de sjeldne for Stavanger-laget.

— Vi levde farlig, spesielt i 2. periode, men våknet etter at Frisk utlignet til 1-1. Og heldigvis hadde vi matchvinnere foran mål i Tommy Kristiansen og Josh Soares. Det var veldig viktig, for det sies jo at gode lag ikke taper to kamper på rad. I stedet klarte vi å vinne på en litt dårlig dag, sier Henrik Holm, som viser til torsdagens hjemmetap mot Lørenskog – Stavanger-lagets første nederlag i eliteserien siden 21. september.

Fornøyd Holm

Selv er Holm fornøyd med at han endelig fikk sjansen, etter at førstekeeper Ruben Smith slapp inn tre mål mot Lørenskog etter en lang rekke kamper uten tap og med svært få baklengsmål.

— Jeg er veldig fornøyd. Det er tøff konkurranse om plassene på laget vårt, og vi har to gode keepere som kan stå i mål. Jeg har gjort det bra på trening, og har stått på og jobbet hardt hele tiden. Da er det selvsagt gøy at trenerne fant ut at det var på tide å gi meg sjansen i en kamp som denne, sier målvakten.

Han bærer ikke nag for at han har fått så lite spilletid så langt denne sesongen.

— Jeg vil alltid spille så mer, men Ruben har stått så bra at det ville vært for dumt å bytte keeper, så jeg kan ikke akkurat være sur for det. Det er viktig med en god målvaktsduo, og jeg og Ruben presser hverandre hele tiden til å være på vårt beste, sier Holm, som vet at han kunne fått langt mer spilletid i en hvilken som helst annen eliteserieklubb.

- Henrik reddet seieren

— Det er helt sikkert sånn at jeg kunne funnet meg en annen klubb og spilt 40-45 kamper på en sesong, men jeg er glad for å være i Oilers og veldig klar over situasjonen. Dette er en god klubb for meg å spille og utvikle meg i, og det gjelder bare å stå på videre, sier sisteskansen.

Det er Oilers-trener Petter Thoresen glad for å høre etter en kamp hvor det var langt mellom lyspunktene.

— Vi så rett og slett tamme ut. Vi startet greit, men skjøt stort sett med løskrutt og viste for lite vilje. Jeg er greit fornøyd med 1. periode, men vi var heldige som slapp unna baklengsmål i midtperioden. I dag var det definitivt Henrik Holm som reddet oss, og lagkameratene kan takke ham for at vi tok tre poeng, sier Thoresen.

Får ny sjanse

Også han mener det var viktig å unngå to tap på rad etter 13 strake seirer i eliteserien.

— Det var veldig deilig å vinne, og jeg er kjempeglad for seieren. Vi svarte på tapet mot Lørenskog med å ta tre poeng, men vi viste ikke akkurat det mest blendende spillet. Nå håper jeg at spillerne går litt i seg selv, for måten vi har framstått på i de to siste kampene er ikke bra i det hele tatt. Jeg liker ikke at motstanderne ser hetere ut og utstråler mer kampvilje og disiplin enn oss, sier Oilers-treneren, som er full av lovord om Henrik Holm.

— Jeg er veldig glad for at han spiller en så god kamp, for det fortjener han. Ruben har stått kjempebra i lang tid, men når han trenger å hvile seg og trene litt tøffere er det veldig betryggende at vi har en keeper som Holm. I dag var han forskjellen på seier og tap etter en lang periode uten kamper. Han er alltid seriøs og jobber hardt, så jeg tror ikke jeg setter ham ut av laget igjen nå, sier Petter Thoresen.

Det betyr altså at Holm trolig starter i mål også i Oilers’ neste seriekamp, det tøffe borteoppgjøret mot Sparta Sarpsborg førstkommende torsdag.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Frisk Asker