Sport

Vidar Gjesdal blir ny daglig leder i FyllingenBergen

— Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på dette, sier treneren.

NYE OPPGAVER: Vidar Gjesdal (til v.) går inn i rollen som daglig leder for FyllingenBergen. Han beholder også trenerjobben ut sesongen. Foto: Ørjan Deisz

  • Benedicte Andersen Bakken

Vidar Gjesdal ble ansatt som hovedtrener i FyllingenBergen for to år siden etter Anders Fältnäs. Nå er det besluttet at treneren skal ta over rollen som daglig leder i klubben etter at Ellen Nygård Nilsen har valgt nye utfordringer utenfor klubben. Dette betyr at Gjesdal blir både trener og daglig leder ut sesongen.

LES OGSÅ:

— Vidar er levende opptatt av både klubben og håndballen

Da Nilsen sa opp jobben som daglig leder meldte Gjesdal sin interesse for å ta over stillingen. Styreleder i FyllingenBergen, Nina Britt Husebø, er svært fornøyd med at det nå nettopp blir Gjesdal som skal ta over for Nilsen.

— Vi har laget en ny strategiplan i forhold til ambisjoner, så vi måtte tenke på hvilken kompetanse vi trengte fremover. Vidar har en bra faglig tyngde og er en av få norske trenere som har internasjonal trenerutdanning. Han er skolert, og den kompetansen han har er noe som kan videreføres til de oppgavene han nå får som daglig leder, forteller Husebø.

LES OGSÅ:

Styrelederen legger vekt på at det er viktig for klubben å ha fått inn en person som har en lidenskap for håndballen og ikke minst for FyllingenBergen.

— Vidar er levende opptatt av både klubben og håndballen. Han ønsket å vurdere en slik rolle for fremtiden, og vi er veldig fornøyd med at vi har fått en person som er engasjert i håndballen. I en slik jobb vil det alltid være preg av frivillighet, og da må du ha den drivkraften som Vidar har, sier Husebø.

LES OGSÅ:

Les også

FyllingenBergen mistet tre av sine største profiler før sesongen

Store ambisjoner for klubben

Gjesdal var usikker før han signerte ny kontrakt med klubben i forkant av denne sesongen. Dette på grunn av hans ambisjoner for klubben. Nå gleder han seg til å ta fatt på den nye jobben og arbeide for å nå målsettingen om at FyllingenBergen blir et stabilt topplag i norsk håndball.

— Det handler om at ambisjonene mine for klubben er større enn en trenerkarriere. Det handler om å bygge klubben og organisasjonen, og ta klubben inn i den neste fasen som kommer fremover nå, og jeg gleder meg veldig til å ta fatt på dette, sier Gjesdal som poengterer at han ikke angrer på at han skrev under ny trenerkontrakt:

— Jeg har trivdes veldig godt som trener, og selv om jeg var usikker før jeg skrev den forrige kontrakten er jeg glad for at jeg gjorde det. Ting fungerer veldig bra om dagen og de utskiftningene vi har gjort på laget har fungert.

Ny trener

Gjesdal skal altså kombinere rollen som trener og daglig leder ut denne sesongen. Fra og med neste sesong skal Gjesdal erstattes av en ny trener.

— Det blir veldig spennende med ny trener og jeg føler jeg har gode forutsetninger for å være med å ansette den nye treneren. Nå kan vi begynne å arbeide med det, men vi har god tid på oss. Jeg tror FyllingenBergen er en attraktiv klubb å trene for mange, sier Gjesdal.

Når Gjesdal sier ifra seg trenerjobben blir han ikke involvert i trenerteamet.

— De skal få slippe å ha meg på benken, ler Gjesdal før han legger til:

— Jeg skal sette meg på tribunen og nyte det derfra.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen