Sport

Kurtovic i storform – vant mot Nora Mørk og Co.

Bucuresti kom seirende ut av den «norske duellen».

Amanda Kurtovic storspilte i seieren over Györ.

Bucuresti – Györ 28–22

Nora Mørk scoret åtte mål, men måtte likevel se at Györ tapte 22–28 for Amanda Kurtovic og Bucuresti i fredagens toppkamp i mesterligaen i håndball.

Bucuresti og Györ hadde begge seks poeng på fire kamper i hovedrunden foran fredagens kamp. Det ga delt tabelltopp. I Bucuresti var det imidlertid ikke mye tvil om hvor seieren ville ende.

Hjemmelaget ledet riktignok ikke mer enn 13–11 halvveis, men i annen omgang rykket Bucuresti jevnt og trutt fra. Det skal Amanda Kurtovic ha sin store del av æren for. Landslagsprofilen scoret ikke mindre enn åtte ganger på veien mot den sterke seieren og ble hjemmelagets toppscorer.

Nork Mørk scoret åtte mål, men det ble nedtur for den norske landslagsstjernen fredag.

Den rumenske stjernen Cristina Neagu fulgte opp med syv mål.

For gjestene fra Ungarn hjalp det lite at Nora Mørk var i praktslag og scoret åtte ganger.

Marit Malm Frafjord er lagvenninne med Amanda Kurtovic i Bucuresti og noterte seg for én scoring i oppgjøret.

Nora Mørk har landslagskaptein Stine Bredal Oftedal og Kari Aalvik Grimsbø som lagvenninner i Györ. Oftedal gikk målløs av banen fredag.

Fredagens sterke hjemmeseier betyr at Bucuresti har skaffet seg et forsprang på tabelltoppen i gruppe 1 i mesterligaens hovedrunde. De fire beste lagene fra hver gruppe går videre til kvartfinale. Både Bucuresti og Györ har alle muligheter til å klare det.

(©NTB)

Les mer om

  1. Amanda Kurtovic
  2. Nora Mørk
  3. Stine Bredal Oftedal
  4. Kari Aalvik Grimsbø