Vipers Kristiansand tok over NM-tronen etter Larvik: – Vanvittig deilig

Vipers tok første steg mot en mulig trippel i norsk kvinnehåndball da laget knuste Stabæk i NM-finalen i Oslo Spektrum fredag.

Kari Brattset sto bak flere scoringer for Vipers Kristiansand mot Stabæk.
  • NTB

VIPERS KRISTIANSAND - STABÆK 30–17

For første gang siden 2001 var ikke Larvik i NM-finalen. Det tidligere flaggskipet i norsk håndball måtte strekke våpen mot Stabæk i semifinalen, og NM-seiersrekken stoppet dermed på ni strake titler og 17 totalt.

Med Larvik ute av bildet var arvtaker Vipers Kristiansand storfavoritter mot Stabæk. I Eliteserien er sørlendingene serieledere, mens Stabæk tok juleferie under nedrykksstreken.

Vipers har også tre VM-sølvmedaljører på laget i Katrine Lunde, Emilie Hegh Arntzen og Kari Brattset.

– Det er vanvittig deilig å sikre oss dette gullet. Det er veldig godt, sa Brattset til NTB og fikk støtte av keeper Lunde.

– Det er veldig deilig. Det er stort å vinne finale hjemme i Norge, sa hun.

Les også

Landslagsstjernene til Drammen sikret cupgull mot Bodø

Stabæk sjokkåpnet

Likevel var det Stabæk som ledet 2-0 i innledningen, men Kristine Lunde-Borgersen sto for Vipers' tre første mål, før Brattset utlignet til 4-4 etter ti minutter.

Kristin Nørstebø sendte Vipers opp i ledelsen for første gang til 5-4 like etter, og etter det var Stabæk aldri tilbake i ledelsen.

Stabæk hang imidlertid godt med, mye takket være venstrekant Jenny Sneve, som satte fire av fire før pause, og var kun fire mål bak til pause på 12-16.

Mens Kristine Lunde-Borgersen storspilte i angrep, stengte tvillingsøster Katrine Lunde buret. Landslagsaktuelle Malin Aune benyttet seg av dette og økte ledelsen til 21-13 i starten av andre omgang.

Les også

Derfor vinner Vipers NM-finalen: – Divisjonsforskjell mellom lagene

Første tittel

Brattset scoret to på rappen slik at forspranget var økt til elleve mål, og til slutt ble det klasseforskjell på lagene.

– Det er en cupfinale for begge lag. Jeg synes Stabæk biter bra fra seg i første omgang, så får vi en luke til pause og øker. Deretter har vi kontroll, sa Brattset.

Fredagens NM-tittel var Vipers Kristiansands første. Sørlendingene spilte seg til finale i 2010/11, men da ble Larvik for sterke. Det var første gang et lag fra Sørlandet tok seg til finale.

Serieleder Vipers Kristiansand kan styre mot en trippel dersom laget vinner seriemesterskapet og vårens sluttspill, noe de er storfavoritter til å gjøre etter å ha kjørt over tabelltoer Storhamar både på bortebane i serien og i cupens semifinale tidligere denne sesongen.

Stabæk var i sin første cupfinale siden 2012, og sto for den største bragden i klubbens historie da de stoppet Larviks finalerekke på 15 på veien til Oslo Spektrum, men ble for små mot stjernegalleriet til Vipers.

– Det er ingen nedtur med sølv, men jeg har tre av den, så jeg begynner å bli litt lei av den. Nei, jeg er kjempefornøyd med det og jeg er glad for at jeg deler dette med disse jentene, sa Stabæks Jenny Sneve.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Viking21153346262048
2Bodø/Glimt21144353272646
3Tromsø21143432211145
4Molde21124547232440
5Brann21123637241339
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk