Sport

Dette tenker konkurrentene om å møte Oilers i sluttspillet

Stavanger-klubben har vært marerittmotstanderen i sluttspillet de siste årene. Sånn er det ikke lenger.

Anders Tangen Henriksen i duell med Oskar Nilsson da Frisk Asker slo Oilers 4–1 i DNB Arena i januar.
  • Lars Hjalmarsson

39 kamper er spilt, seks kamper gjenstår av sesongen i Get-ligaen. Teoretisk matte tilsier at mye kan endre seg på tabellen, men realistisk sett er det vanskelig å unngå at Storhamar vinner ligaen.

Andre ting som peker seg ut er at Oilers og Vålerenga kommer til å gjøre opp om 5. og 6. plass på tabellen. Og Lillehammer og Frisk Asker kommer til å gjøre opp om 3. og 4.

– Om vi havner på 2., 3. eller 4. er det samme. Det eneste som teller er at vi har trygghet i spillet vårt. Vi er forberedt uansett om vi skal spille mot Oilers, Vålerenga eller noen andre, sier Mikael Kvarnström, trener for Lillehammer.

Oilers slo nettopp Lillehammer 3–1 på borteis på torsdag. Det var den første seieren de har hatt over Mjøs-laget denne sesongen.

– Det er hyggelig å vinne ligaen også, men vi har hatt fokus på sluttspill siden sesongen startet. Der har vi fortsatt, sier Kvarnström.

– Moro å spille mot Oilers

Foreløpig har ikke Frisk Asker rettet blikket mot sluttspillet, men trener Sune Bergmann ser verken reisetid eller potensielt toppnivå som noe hinder for å velge Oilers.

– Vi har ikke tenkt noe på hvem vi eventuelt vil velge. Vi er glade i derbyene mot Vålerenga, men det er også moro å spille mot Oilers. Der er det alltid mye folk. Det er flere kamper igjen av sesongen, og det skal spilles OL. Man må tenke på både skader og form etter det, sier Bergmann, og legger til:

– Vi er ikke redd for noen, vi har slått både Oilers og Vålerenga denne sesongen.

Får barndomsdrømmen oppfylt

Fire Oilers-spillere er med i Norges OL-tropp: Kristian Forsberg, Johannes Johannesen, Eirik Salsten og Henrik Holm.

– Det er klart at det er en barndomsdrøm. Det å representere landet sitt i et OL, det blir ikke større enn det, sier Henrik Holm.

Trener Pål Gulbrandsen synes også det er moro at fire mann fra Oilers skal til Pyeongchang, men håper de kan gjøre en innsats før den tid.

– Det var nok deilig for gutta å få det uttaket unnagjort, det er flere som har ventet og det er klart det er stort. Nå må de bare gjøre en innsats her først, avslutter treneren som håper laget nå har fått selvtillit.

Seieren på torsdag var den åttende kampen Oilers spilte i januar. Lørdag spilles den niende. Da kommer Stjernen til DNB Arena

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Frisk Asker
  3. Lillehammer
  4. Stavanger Oilers