Zuccarello herjet i comebacket

— Fantastisk å se Mats tilbake på isen.

TILBAKE PÅ ISEN: Mats Zuccarello gjorde comeback i fredagens veldedighetskamp i DnB arena. Her i duell med Joakim Hjelm.

DNB ARENA (Aftenbladet): For 56 dager siden lå han i en sykeseng, uten evne til å snakke og bevege seg. Fredag gjorde Mats Zuccarello comeback i sin egen showkamp — og herjet i DNB Arena.

— Det var fantastisk å se Mats tilbake på isen, og det var tydelig at han koste seg skikkelig, sier Zuccarellos manager Kevin Skabo til Aftenbladet etter NHL-stjernens comeback.

GLEDE: Mats Zuccarello tilbake på isen i Stavanger fredag kveld.

Fredag 24. april. Mats Zuccarello blir truffet at en puck i hodet, får kraniebrudd, blod på hjernen og mister i en periode evnen til å snakke og bevege seg. Fredag 19. juni. På dagen åtte uker etter skrekkskaden, snører NHL-stjernen på seg skøytene igjen, og sklir ut på isen. I DNB Arena. Foran nærmere 4000 tilskuere gjør han comeback i Stavanger.

Leverte varene

Og for det utrente hockeyøyet var det vanskelig å se at Zuccarello for få uker siden hadde ligget urørlig i en seng på sykehuset i New York. Det tok ikke mer enn knappe fem minutter før han satte inn kveldens første mål. Det kunne ikke vært regissert bedre. Et ubetydelig mål, i teorien. Men på måten han strakte armene i været for å feire, kunne men se at den nok gjorde godt for Zuccarello likevel.

NHL-stjernen fulgte opp med enda en scoring, samt to flotte målgivende pasninger. Imponerende, etter åtte uker uten noen form for trening.

Les også

Slik bruker Zuccarello stjernestatusen sin

Mersmak også for Oilers

Så var det riktignok en sportslig sett ubetydelig kamp mot en helt annen motstand enn den Zuccarello til daglig møter I NHL. Men det var nok likevel betryggende for hele hockeyverden å se en Mats Zuccarello som lignet på seg selv, og som uten problemer klarte å gjennomføre en hockeymatch.

Også for Stavanger Oilers ble det en god opplevelse. Unggutter som Henrik Medhus, Anders Henriksen, Johannes Johannesen og Rudolfs Balcers fikk kjenne litt på nivået. Sistnevnte scoret hattrick. Og hjemmefansen fikk se Team Oilers snu 1-5 til 5-5 mot stjernespekkede Team Zuccarello.

— Utrolig fornøyde

Totalt fikk publikum se 15 flotte mål. Og det var etter at navn som Jon Almaas, Stian Blipp og Kjetil Andre Aamodt hadde sjarmert publikum i kjendiskampen tidligere på kvelden. Kombinert med musikkinnslag fra Nico og Vinz og auksjonsmiddag, ble det en vellykket aften for Mats Zuccarello og Right to Play.

Mats Zuccarello herjet i DNB Arena.

— På vegne av Mats og Right To Play, kan jeg si at vi er utrolig fornøyde med det vi har klarte å gjøre her, sier Skabo.Han både tror og håper at fjorårets beløp på 1,3 millioner innsamlede kroner vil både tangeres og forbedres når sluttsummen telles opp.

Mats Zuccarello måtte haste til auksjonsmiddag etter showkampen og rakk ikke snakke med pressen, men var tydelig på at han var takknemlig for støtten da han fikk mikrofonen ute på isen etter showkampen.

— Jeg vil takke alle som bidro her. Det betyr utrolig mye for meg. Gutta på laget mitt kommer fra USA og andre kanter av verden. Det er utrolig stort. Og takk til Stavanger, for at dere stilte opp på dette, sa Zuccarello – til ellevill jubel fra DNB Arena.