Sport

B.B.S. Sugarlight vant Oslo Grand Prix

Den norske supertraveren B.B.S. Sugarlight tok den første norske seieren på ti år i Oslo Grand Prix på Bjerke travbane søndag.

Den norske supertraveren B.B.S. Sugarlight tok den første norske seieren på ti år i Oslo Grand Prix på Bjerke travbane søndag. Foto: Eirik Stenhaug

Eventyrhesten B.B.S. Sugarlight vant Oslo Grand Prix på Bjerke travbane søndag. Den seks år gamle vallaken fikk teten ut av første sving og så seg aldri tilbake.

B.B.S. Sugarlight holdt dermed unna til en enkel seier på ny rekord for løpet, 1.11,3. Seieren var verdt hele 1,5 millioner kroner.

B.B.S. Sugarlight var ettåringen ingen ville ha før Fredrikstad-karen Fredrik Solberg bladde opp 25.000 svenske kroner for unghesten for fem år siden. Med søndagens seier i Norges største travløp, skriver han seg inn i historien som den femte norskeide hesten som vinner løpet.

– Utrolig reise

Peter Untersteiner er fast kusk bak Norges beste hest, og han er svært ydmyk med hensyn til den rollen han spiller.

– Jeg har vært så heldig som det går an! Tilfeldigheter gjorde at jeg fikk være med på denne utrolige reisen som denne eventyrhesten har dratt alle med på. Nå er han en av verdens aller beste hester, og jeg nyter hvert øyeblikk av dette, sa en tydelig rørt vinnerkusk til NTB etter søndagens triumf.

Drømmene lever

Trener og deleier Fredrik Solberg viste også stor glede etter at hans øyensten hadde tatt årets andre store seier.

– Akkurat nå er jeg nesten uten ord. Denne hesten fortsetter bare å imponere, og det er vel ingen særlig tvil om hvilken hest som er Norges beste etter dette, sa han – og tilføyde:

– Jeg må også passe på å sende en hilsen til alle amatørtrenere som har en hest eller to hjemme på gården. B.B.S. Sugarlight viser at drømmene lever. Det er mulig for alle å gå helt til topps i denne fantastiske sporten.

Norges nye stjerne

Bak B.B.S. Sugarlight spurtet norske Papagayo E. inn til en knallsterk tredjeplass, mens Support Justice fikk femtepremien etter et godt løp. Fem år gamle Papagayo E. hentet mange lengder på vinneren ned oppløpet, og femåringen fra Vestfold er utvilsomt Norges nye travstjerne.

– Papagayo E. blir bare bedre og bedre. Han er på vei inn i den ypperste eliten blant Europas hester, og alt neste år er han kanskje landets beste hest, sa Vidar Hop som er fast kusk.

(©NTB)

 1. Les også

  Norsk travkusk blåste rødt på Bjerke

 2. Les også

  Nordmann vant 3,7 millioner i galoppløp

 3. Les også

  Det norske travfenomenet Lannem Silje slo verdenseliten i Stockholm

Relevante artikler

 1. SPORT

  Svenskevitsen som ble verd 5,5 mill.

 2. SPORT

  Norsk hest er verdensmester i trav

 3. SPORT

  VM og millionpremie frister B.B.S Sugarlight

 4. SPORT

  Ikke rart hesten ler av denne historien

 5. SPORT

  Norsk hest løp inn til millionpremie i Sverige

 6. SPORT

  Denne travstjernen er «bråkjekk som Northug og har utstrålingen til Johaug»