Sport

Kristoff-trener om skandalen: - Endring til det verre

Stein Ørn mener hybridløsningen om å nøytralisere feltet egentlig er til det verre for Alexander Kristoff.

VERRE: Stein Ørn mener nøytraliseringen egentlig er til det verre, så lenge bonussekundene beholdes
  • Jan-erik Larsen

STAVANGER (Aftenbladet): Torsdag formiddag avgjorde juryen for Tour des Fjords at første etappe skal nøytraliseres. TV-bilder avslørte at flere ryttere tok sideveier ut av Damsgårdstunnelen mot Sotra, og kom ut under Puddefjordsbroen, der de sluttet seg til første del av feltet.

Les også

Dag Otto skulle til Bergen - ble stanset av jungelstorm

— Mange utfordringer inn mot VM

Blant andre skal vinneren Leigh Howard vært blant disse. Derimot blir ikke bonussekundene fjernet, ei heller rekkefølgen i kampen om den gule ledertrøyen.

— Dommerne kunne avverget hele skandalen ved straks å nøytralisere feltet. Alt som skjer i ettertid kan ikke bøte på skaden som er skjedd. Og ved at man nå nullstiller, blir egentlig situasjonen verre for Alexander Kristoff. Leigh Howard leder fortsatt rittet, til tross for at han vitterlig ikke fulgte løypa ut av tunnelen, mens alle konkurrentene Alexander jobbet hardt for å legge bak seg i bakken opp til Sollien har fått samme tid som ham. Men jeg håper dette har vært verdifull lærdom for VM-organisasjonen i Bergen. De har mange utfordringer inn mot mesterskapet, mener Ørn.

NØYTRALISERES: Første etappe av Tour des Fjord blir nøytralisert etter et jurymøte torsdag.

Kristoffs trener var onsdag kveld i kontakt med sin elev, og overfor Aftenbladet bekreftet Ørn at Howard var sammen med Kristoff da feltet stanset i tunnelen, men at IAM-rytteren kom seg ut via en sideutgang.

Blandet for Coop Østerhus

Team Coop Østerhus blir også skadelidende for at første etappe i Tour des Fjords nøytraliseres, men sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen synes det gagner det store flertallet i rittet.

Kontinentallaget fra Stavanger hadde en god dag på første etappe, der August Jensen vant spurten i hovedfeltet og ble nummer tre. Han blir skadelidende når feltet nå nøytraliseres.

Les også

16.800 av disse gjerdene skal hindre ny skandale i Bergen

— Det er to sider av denne saken. Først og fremst er det fair at tidene nullstilles på bakgrunn av det tv-bildene avslører. På den andre side rammer det oss hardt, fordi vi hadde en godt tidsforsprang til mange av konkurrentene. August Jensen gjorde jo en flott innsats. Men det store flertallet blir gagnet av juryens beslutning, sier Coop Østerhus sportsdirektør Olav Benjaminsen til Aftenbladet.

FAIR: Sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen i Coop Østerhus.

Tidene som nå blir stående fra første gang rytterne passerte målstreken på Bryggen 19 kilometer før mål.

Den andre etappen fra Stord til Odda er nå i gang.

Les mer om

  1. Alexander Kristoff