Boasson Hagen vant etter råsterk avslutning

— En stund siden sist, sier nordmannen.

Edvald Boasson Hagen imponerte i Eneco Tour søndag. Her fra Tour de France tidligere i år.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh

Edvald Boasson Hagen (29) spurtet inn til seier i Geraardsbergen, Belgia søndag, i det som var den siste og syvende etappen av Eneco Tour.

— Det er en veldig fin seier. Det hadde gått en stund siden sist. Å vinne her i Geraardsbergen er også veldig fint, sier Boasson Hagen i et intervju vist på Eurosport.

Dette var Edvald Boasson Hagens første store internasjonale seier siden Criterium du Dauphiné i juni.

Nordmannen, som sykler for Team Dimension Data, forteller at nøkkelen til seieren var å være i god posisjon på alle de avgjørende punktene av løypen.

— Jeg har følt meg ganske sterk gjennom Eneco Tour, men har ikke klart å få til det jeg ville før nå. Jeg kom for å vinne en etappe, forteller Boasson Hagen.

Dette er Edvald Boasson Hagens femte etappeseier i WorldTour-rittet, som han vant sammenlagt i 2009. Det er kun stjernerytterne André Greipel og Tom Boonen som nå har flere seire i rittet.

Norsk OL-profil frykter han ble smittet av zikaviruset: - Jeg ble stukket 60–70 ganger.

Spurtslo sammenlagtvinneren

Med rundt 40 kilometer igjen av etappen delte hovedfeltet seg inn i flere grupper, der en våken Boasson Hagen havnet i den første.

Til slutt var Boasson Hagen én av tre ryttere som kjempet om seieren. Nordmannen spurtslo bruddkompisene Oliver Naesen og Niki Terpstra. På brosteinen på den siste kilometeren var Boasson Hagen klart sterkest, selv om det virket som at han giret litt feil på et tidspunkt.

Belgiske Naesen ble nummer to, mens nederlenderen Terpstra ble nummer tre. Sistnevnte vant dessuten sammenlagt.

Hverken Lars-Petter Nordhaug eller Alexander Kristoff klarte å kjempe om etappeseieren søndag. Kristoff blir Norges kaptein på fellestarten i sykkel-VM i Qatar 16. oktober.