Sport

Trondheims ferskeste proffsyklist aktuell for ett av verdens største ritt

Sindre Skjøstad Lunke føler seg i god form og har Vuelta a España som hovedmål denne sesongen.

Sindre Skjøstad Lunke er aktuell for det prestisjetunge rittet, Vuelta a España.
  • Adrian A. Aagesen

Trondheim: I fjor høst ble han Norges ellevte sykkelproff da han signerte for Giant-Alpecin. Nå sikter han seg inn på Vuelta a España i slutten av august, men først, er det Vuelta a Burgos, som begynner i starten av samme måned.

— Formen min er stigende og gjør jeg det bra i Burgos, så er det helt klart mulig at jeg blir med i Vuelta a España, sier Lunke til adressa.no.

Les også

  1. Tung start for Kristoff og Co.: - Vi er svekket

  2. Omstridt prins vil pumpe penger inn i sykkelsporten

70 prosent mulighet

23-åringen spår at det er rundt 70 prosent sjanse på nåværende tidspunkt at han får delta i det prestisjetunge rittet.

— Som sagt, er formen min stigende. Jeg skal opp i høyden i Livigno å trene snart. Jeg pleier alltid å gå ut av treningsperioder i veldig god form. Jeg pleier å trene meg selv god. Når jeg nå får tre uker i Livigno, så er jeg ganske trygg på at formen blir god, fortsetter unggutten, som er inne i sitt første av to år i Giant-Alpecin.

- Hva er «tie-breakeren» for at du sykler Vueltaen?

— Det er både formen og som sagt om jeg presterer i Burgos.

Gode tilbakemeldinger

Tidligere i år har Stokmarknes-fødte trønderen syklet i Tour de Suisse, eller Sveits rundt. Der fikk han skryt for jobben han gjorde.

— Jeg fikk en god følelse i Sveits rundt. Fikk hjulpet kaptein til tredjeplass og fikk god tilbakemelding på jobben jeg gjorde, så det var gøy, sier han videre til adressa.no.

Videre har trønderen planen klar for sykkelsesongen.

— Det blir Burgos, så får jeg kanskje med meg Vuelta a España. Dersom det ikke blir det, er Arctic Race en mulighet. Jeg tror også at jeg skal sykle Lombardia rundt, i starten av oktober, sier han avslutningsvis.