Sport

Norsk travnedtur i København

Frykter skade på B.B.S. Sugarlight.

En skuffet Fredrik Solberg frykter at B.B.S. Sugarlight kan ha pådratt seg en skade i Copenhagen Cup. Foto: Eirik Stenhaug, Equus

 • Rolf-henning Pedersen

København: De norske travstjernene skuffet stort i Copenhagen Cup. Favoritten B.B.S. Sugarlight fungerte ikke og galopperte seg bort i første sving. Trolig har hesten pådratt seg en skade.

Nederlandske Robert Bi/Robin Bakker nedkjemper ledende Maven og setter verdensrekord på 10,0 i Copenhagen Cup. Foto: Eirik Stenhaug, Equus

Support Justice ble femte i et løp som ble vunnet av nederlandske Robert Bi på verdensrekordtiden 10,0/2011 meter. Begge de norske stjernene skal nå veterinærsjekkes før start i Elitloppet om tre uker.— B.B.S. Sugarlight travet bra på langsidene, men fungerte ikke på svingene og det var umulig å holde ham i trav. Noe må være galt for jeg har aldri kjent hesten slik, tror kusk Peter Untersteiner og får støtte av trener og deleier Fredrik Solberg.

— Alt har fungert fint i trening, men banen var meget hard i dag. Muligens var det årsaken, men uansett skal hesten sjekkes opp av veterinær i løpet av et par dager, sier Solberg, om hesten som i sin forrige start vant 1,5 millioner i Olympiatravet. Nå kom han nest sist i mål.

Les også

Denne travstjernen er «bråkjekk som Northug og har utstrålingen til Johaug»

Les også

Norsk hest løp inn til millionpremie i Sverige

— Mangler trykk

Heller ikke Support Justice var på topp, og det var en tydelig skuffet trener og kusk Geir Vegard Gundersen etter løpet.

— Hesten mangler trykket. Han går i samme fart hele tiden, men gjør det kun på ærlighet. Selv om vinnertiden ble 1,10 skal Support Justice være enn dette. Nå skal han gjennomgå en grundig veterinærsjekk. Deretter må vi vurdere hva vi skal gjøre videre. Skal hesten være med i Elitloppet om tre uker må det være større trykk i ham enn dette, sier en skuffet Gundersen.

Om ikke de norske presterte ble Copenhagen Cup en severdig forstilling og det hurtigste travløpet verden har sett over mellomdistanse. Oppgjøret munnet ut i en herlig duell mellom nederlandske Robert Bi og amerikanske Maven, hvor førstnevnte knep seg forbi på verdensrekordtiden 10,0. Seieren inn brakte 560 000 kroner. Support Justice fikk 50 000 kroner for sin femteplass.

Relevante artikler

 1. SPORT

  Norsk hest løp inn til millionpremie i Sverige

 2. SPORT

  Denne travstjernen er «bråkjekk som Northug og har utstrålingen til Johaug»

 3. SPORT

  B.B.S. Sugarlight vant Oslo Grand Prix

 4. SPORT

  Ikke rart hesten ler av denne historien

 5. SPORT

  Norsk hest er verdensmester i trav

 6. SPORT

  Millionrush for travsportens Lionel Messi