Sport

Kjelling fikk svi av Arendal: - Han hadde store problemer rett og slett

ØIF Arendal nærmer seg sitt andre seriemesterskap. Mot Drammen og Kristian Kjelling ble det 19-16-seier.

TRIUMF: ØIF Arendal-trener Marinko Kurtovic kunne smile bredt etter seier mot Kristian Kjelling og Drammen.
  • Herman Folvik

— Vi la opp til en taktikk som de ikke var helt forberedt på. Vi skulle utfordre Kjellings treneregenskaper med flere trekk. Det hadde han store problemer med rett og slett. De fant aldri noen løsning på det. Derfor gjorde det ikke noe at vi var så fryktelige fremover, sier Sondre Paulsen, ØIF Arendals ving etter kampen.

Kjelling svarer slik på Paulsens stikk:

— Jeg tenker ikke så mye. Det er tøft å møte Arendal fordi de har mye å spille på. De varierer mye i forsvaret sitt. Vi har hatt kun seks treninger med meg som trener sammen, og vi har ikke rukket å forberede oss på alt, sier Kjelling, som står med en seier, en uavgjort og et tap etter tre kamper som trener i klubben som har hatt en trøblete sesong både på og utenfor banen.

Arendal-trener Marinko Kurtovic er enig med sin ving i at de overrasket Drammen.

— Keeper- og forsvarsspillet var strålende. Jeg tror ikke Drammen var forberedt på forsvarsspillet vårt. Vi fikk kampen i det sporet vi ville, men keeperen deres Mathias Kolstad Holm reddet dem lenge med en vanvittig kamp, sier han.

Les også

  1. Rørleggeren avgjorde serien for ØIF Arendal 

  2. Skjønner ikke hvorfor Jøndal fortsatt er i Arendal

— Ingen pen kamp

Arendalittene er imponerende overlegne i norsk herrehåndball denne sesongen, og tok sin 16. seier av 17. mulige mot Drammen og Kristian Kjelling. Laget leder nå fem poeng foran Haslum på andreplass med kun fem kamper igjen. Haslum og ØIF Arendal skal heller ikke møtes, og sørlendingene tar etter alt å dømme sin andre strake serietittel. Bunnlaget Drammen ble likevel ikke noe lett hinder for ØIF Arendal foran 1750 tilskuere i Sør Amfi.

— Det var ingen pen kamp. Det var kaotisk. Vi var gode bakover, men fremover var det så mye bomskudd som jeg aldri har vært med på. Det var begredelig, sier Paulsen.

Les også

Frode Scheie ferdig som leder i Drammen

Mange straffebom

Kampen startet med noen mål de første minuttene, og ØIF ledet 4-2 etter 7 minutter. Fire minutter senere økte landslagsvingen Magnus Jøndal til 5-2, før det sa fullstendig stopp i Sør Amfi. Det ble kork i angrepsspillet i alle retninger. ØIF Arendal scoret ikke neste mål før det hadde gått 11 minutter. I løpet av første omgang fikk de suverene arendalittene seks straffer, men kun en gikk i mål fra Eirik Køpp. Magnus Jøndal misbrukte to, Sondre Paulsen en, Fredrik Langeid en og Køpp bommet også på en.

— Det føltes ut som det var mye lengre enn 11 minutter uten scoring. Vi spiller oss til gode sjanser, men keeperen deres står bra. All ære til han. Så kan du si at vår keeper Svenn Erik Medhus var hakket bedre, mener Paulsen.

Medhus stengte igjen

Veteranen i ØIF-buret spilte en fantastisk førsteomgang, og tok alt som kom så å si. I en periode på hele 16 minutter holdt han helt stengt bakerst. Drammen hadde 18 skudd i førsteomgang, men kun fem scoringer. Mot slutten av omgangen løsnet det litt, men noen målfest ble det ikke før hvilen. Lagene gikk til pause på stillingen 7-5 til Arendal – kun 12 mål til sammen på 30 minutter.

— Han er eliteseriens beste keeper, sier Magnus Jøndal, Arendals landslagsving, kort og presist.

God Drammen-start etter pause

Andreomgang fortsatte jevn og tett med mange dueller. Det var gjestene fra øst som kom best i gang etter pausen. På kun 11 minutter scoret de seks mål, ett mer enn de gjorde i hele førsteomgang. Det var nok til å lede 11-12 etter 42 minutter, en ledelse Kristian Kjellings menn ikke hadde hatt siden de startet ballet med 0-1 i første spilleminutt.

— Det var en kaotisk kamp fra vår del. Vi får bedre styr på det etter pause, men ØIF utnytter feilene våre, sier Kjelling.

Mesterlig Kurtovic-time-out

Da så ØIF Arendal-trener Marinko Kurtovic seg nødt til å ta en time-out. Det lønte seg til de grader. Fire minutter senere hadde ØIF Arendal snudd kampen til 17-13, og Norges beste herrelag i håndball virket i ferd med å avgjøre kampen.

— Jeg sa ikke så mye egentlig. Vi ble enige om at vi måtte gjøre noe annerledes i angrep, og vi lagde noen gode avtaler. Plutselig begynte vi å score. Det er det det handler om, sier Kurtovic.

Svenn Erik Medhus stengte igjen bakover som han gjorde i førsteomgang utover i andreomgang også. Kjelling og Drammen tok deres siste time-out etter 53 minutter på stillingen 18-14 til ØIF Arendal, men det hjalp ikke for å ta igjen de røde og svarte fra Sørlandet. Neste kamp for Kurtovic og co er borte mot Kolstad førstkommende onsdag.

Les mer om

  1. Håndball